Την περασμένη Τρίτη (18/12) ήταν η παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Γι΄αυτό και ο κ. Ζουγανέλης αισθάνθηκε την ανάγκη, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, να εκθέσει τις απόψεις του επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας είναι – μεταξύ άλλων – καλύτερος ως μετανάστης.

Η δήλωσή του: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!

Δεν ξέρω αν ο κ. Ζουγανέλης έχει κάποιον οδηγό (savoir vivre), σχετικά με το πώς μπορεί να γίνει κάποιος ένας καλός μετανάστης. Αν όχι, θα του προτείναμε να επικοινωνήσει με τον κ. Ζαμπούνη για τα περαιτέρω.

Μέχρι τότε, θυμόμαστε τη στιγμή που μια άλλη δημοσιογράφος αισθάνθηκε την ανάγκη να τον ρωτήσει για ένα άλλο κοινωνικό ζήτημα.

Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν νιώθω ασφαλής για ένα παιδί όταν η μαμά είναι μαμά και ο μπαμπάς είναι μαμά»

 

 

 

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!