Το Βρετανικό Μουσείο εκθέτει 11.000 χρόνια LGBTQ ιστορίας 

19/12/2018
από

Το Βρετανικό Μουσείο συγκέντρωσε διάφορα τεχνουργήματα και ειδώλια με σύνδεση με την LGBTQ κοινότητα, που χρονολογούνται ακόμη και πριν από περισσότερα από 11.000 χρόνια.

Τα πρώτα απολιθώματα των ανατομικά σύγχρονων ανθρώπων, όπως τα υπολείμματα Omo της Αιθιοπίας, χρονολογούνται από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο, που υπήρξαν περίπου 200.000 χρόνια πριν. Θεωρείται, ότι οι homo sapiens απολάμβαναν ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Το highlight της έκθεσης των Βρετανικών Μουσείων είναι το Ain Sakhri, η παλαιότερη γνωστή απεικόνιση ομόφυλου ζευγαριού. Το ειδώλιο είναι φτιαγμένο από λαξευμένο ασβεστόλιθο και χρονολογείται 11.000 χρόνια πριν και βρέθηκε σε σπηλιά κοντά στη Βηθλεέμ.

Στην έκθεσή του υπάρχουν διάφορα άλλα queer αντικείμενα που περιλαμβάνουν μια προτομή του Αντίνοου, εραστή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού, και ένα ασημένιο δισκοπότηρο του πρώτου αιώνα, που δείχνει ότι άντρες να έχουν σεξουαλική επαφή, που βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ. Το Townley Discobolus, ένα μαρμάρινο άγαλμα ενός αθλητή που ρίχνει το δίσκο, εμφανίζεται επίσης στην έκθεση.

Για πρώτη φορά, το μουσείο θα προσφέρει μία ηχητική αναδρομή αφιερωμένη στην αρχαία LGBTQ ιστορία. Η Ιρλανδή ηθοποιός Fiona Shaw και ο Βρετανός ηθοποιός Simon Russell Beale διηγήθηκαν την ηχητική ιστορία και πιστεύουν ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί από τον αριθμό των LGBTQ αντικειμένων στη συλλογή του μουσείου.

Φωτογραφίες από το Βρετανικό Μουσείο.




Δες και αυτό!