Τα gay ζευγάρια στη Βραζιλία παντρεύονται για να προλάβουν τον Μπολσονάρο

16/12/2018
από

Περίπου 40 ομόφυλα ζευγάρια παντρεύτηκαν σε μια συλλογική τελετή στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει το AP, “τα ζευγάρια παντρεύτηκαν υπό τον φόβο ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο, μπορεί να καταργήσει την ισότητα στον γάμο.”

Οι gay γάμοι είναι νόμιμοι στη Βραζιλία από τον Μάιο του 2013, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο Μπολσονάρο μπορεί να τους ανατρέψει, όταν αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο.

Ο Μπολσονάρο έχει γίνει είδηση αρκετές φορές για τα ομοφοβικά του σχόλια.

Τον Μάιο του 2002, απειλούσε τους gay, δηλώνοντας ότι “εάν έβλεπε δύο άνδρες να φιλιούνται στον δρόμο θα τους χτυπούσε”.

Είχε δηλώσει επίσης ότι θα προτιμούσε να πεθάνει ο γιος του από το να είναι ομοφυλόφιλος. «Θα ήμουν ανίκανος να αγαπώ ένα gay γιο. Προτιμώ να πεθάνει σε ένα ατύχημα.”

Το 2015 δέχθηκε πολλά αρνητικά σχόλια όταν δήλωσε ότι υπάλληλοι στα νοσοκομεία θα πρέπει να έχουν την επιλογή να απορρίψουν το “gay αίμα”.

Δεκάδες ζευγάρια αντάλλαξαν όρκους κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Casa1, μια ΜΚΟ που παρέχει υποστήριξη σε LGBT άτομα.

Η οργάνωση συγκέντρωσε σχεδόν 12.000 δολάρια για να καλύψει τις δαπάνες στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την πραγματοποίηση της τελετής, υπό το φως της «πολιτικής κατάστασης».

“Είναι ο τρόπος μας να ανεβάσουμε τη σημαία για τα δικαιώματά μας σε αυτό το νέο περιβάλλον”, δήλωσε στο AP, ο Λάις Ρισάτο, μέλος της ΜΚΟ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!