“O αστυνομικός με βάρεσε γιατί δεν του αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι”

15/12/2018
από

Ένας 55χρονος gay άνδρος κατηγορεί έναν αστυνομικό στη Μόσχα ότι τον χτύπησε και τον κλώτσησε στο κεφάλι.

Ο λόγος για τον Valery, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στην LGBT οργάνωση, Russian Stimul.

Σύμφωνα με όσα είπε, βρέθηκε στο τμήμα για να καθατέσει μια αναφορά κατά του γείτονά του, για ένα περιστατικό που είχε συμβεί μεταξύ τους.

Ο Valery οδηγήθηκε σε ένα δωμάτιο με δύο αστυνομικούς. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη στη συνέχεια, αλλά ο Valery είπε ότι θυμάται ότι ένας από τους αξιωματικούς, ο οποίος είχε γενειάδα, του είπε ότι “δεν του άρεσαν οι ομοφυλόφιλοι”.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να τον βάρεσε στο κεφάλι με τα κλειδιά στη γροθιά του και έπειτα να τον έσπρωξε έξω από την αίθουσα – ο Valery έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο πάτωμα.

Ο Valery είπε ότι ο αξιωματικός τον κλώτσησε μέχρι που το αίμα χύθηκε από τον κεφάλι του. Ο άντρας είπε επίσης ότι άλλοι αστυνομικοί που έβλεπαν δεν έκαναν τίποτα να βοηθήσουν. Στη συνέχεια κάλεσε ένα ασθενοφόρο και έλαβε θεραπεία σε ένα κοντινό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί σημείωσαν επίσης μώλωπες στα πόδια του.

Οι αστυνομικές αρχές υποστήριξαν ότι ο Valery συμπεριφέρθηκε “ανεπαρκώς” και προσπάθησε να “προκαλέσει σκάνδαλο”, έτσι του ζητήθηκε να φύγει και να ηρεμήσει. Σύμφωνα με τη δήλωση των αρχών, τότε “έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε το κεφάλι του στο πάτωμα αρκετές φορές”, τραυματίζοντας τον εαυτό του. Οι αρχές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι αστυνομικοί κάλεσαν το ασθενοφόρο για τη Valery.

Ο Valery έχει καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών στην εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας, το γραφείο του εισαγγελέα και το τμήμα εσωτερικής ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών. Έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, αλλά, σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Valery, δεν έχουν ακόμη ληφθεί συγκεκριμένες ενέργειες.




Δες και αυτό!