Αντίδραση επιστημόνων για τη διακοπή της έρευνας για τον HIV

13/12/2018
από

Ένας επιστήμονας που ερευνά τον ιό του HIV σε ποντίκια, που έχουν τροποποιηθεί με ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό, ενημέρωσε με email την επιστημονική κοινότητα, ότι “το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) έχει διακόψει την προμήθεια του εμβρυϊκού ιστού.” 


“Αυτό σταματά όλη μας την έρευνα για να ανακαλύψουμε μια θεραπεία για τον ιό HIV” , σημείωσε.

«Παύση» στην έρευνα, που χρησιμοποιεί αποστειρωμένο εμβρυϊκό ιστό, κάτι στο οποίο οι χριστιανοί συντηρητικοί αντιτίθενται έντονα, ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Trump τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η κίνηση θα επηρεάσει πολλά προγράμματα βιοϊατρικής έρευνας. Οι Ρεπουμπλικανοί προσπάθησαν να απαγορεύσουν την έρευνα όλων των εμβρυϊκών ιστών εδώ και χρόνια για να κατευνάσουν το θρησκευτικό συναίσθημα. Τα μέλη της Ρεπουμπλικανικής Βουλής έγραψαν επιστολή στον επικεφαλής της FDA ζητώντας την απαγόρευση της έρευνας των εμβρυϊκών ιστών λίγο πριν την ανακοίνωση της «παύσης» .

Η μελέτη θα βασιζόταν στον εμβρυϊκό ιστό που δωρίζουν οι γυναίκες που κάνουν νόμιμες αμβλώσεις προκειμένου να παράγουν «ανθρωποποιημένα ποντίκια» , ποντίκια που έχουν ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με την επιστήμη. Τα ποντίκια χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για την έρευνα σε μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του HIV.

Τα ποντίκια είναι ένα από τα λίγα ζώα που μπορούν να μολυνθούν από τον ιό HIV, γεγονός που τα καθιστά χρήσιμα για τον έλεγχο της φαρμακευτικής αγωγής με HIV.

Οι ερευνητές στο εργαστήριο πρόκειται να δοκιμάσουν ένα πολλά υποσχόμενο αντίσωμα που ανέπτυξαν για να αποτρέψουν τον ιό HIV, με την μορφή κυττάρων, που μολύνονται από τον ιό HIV, αλλά δεν παράγουν τον ιό. Αυτά τα κύτταρα δεν επηρεάζονται από τα φάρμακα, που κυκλοφορούν σήμερα για τον HIV.

“Ξοδεύεις τη ζωή σου κάνοντας πειράματα και ξαφνικά, η βουλή κάποιων πολιτικών στην Ουάσινγκτον, D.C., αφαιρεί ένα κρίσιμο κομμάτι του επιστημονικού οπλοστασίου μας” , ανέφερε ο Warner Greene, διευθυντής του Gladstone Center για την έρευνα θεραπείας του.

Tο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος “Συνείδησης και Θρησκευτικής Ελευθερίας” που θα χειρίζεται καταγγελίες από επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης, που δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε άμβλωση ή να συμβάλλουν στη φυλομετάβαση τρανς ατόμων.

Πηγή: www.lgbtqnation.com

Απόδοση: Πάρης Μοσχονάς




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!