Ξανά μαζί το ζευγάρι που “χώρισε” το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

13/12/2018
από

Το ζευγάρι, που έχει σχέση εδώ και 11 χρόνια, μπορεί να είναι ξανά μαζί: «Αυτό ήταν το Χριστουγεννιάτικο δώρο μου» .

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο ένας από τους δύο, δε μπορούσε να βγάλει βίζα για να ζήσει με τον, εδώ και 11 χρόνια χρόνια σύντροφό του, στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή οι λογαριασμοί δε ήταν στο όνομά του.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να αρνηθεί τη χορήγηση βίζας στον Άνταμ Άρμστρονγκ, 34 ετών, από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Ο Άρμστρονγκ ζει με τον σύντροφό του, Ντουκ Γουέστγουντ, στην Ουαλία.

Ο Άρμστρονγκ έστειλε μια σειρά αποδείξεων, για να πιστοποιήσει την παραμονή του, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε την αίτησή του, για θεώρησή του, ως σύντροφος Βρετανού πολίτη, με την αιτιολογία ότι «δεν ήταν ικανοποιητικά τα στοιχεία» ότι η σχέση τους ήταν «όμοια με το γάμο» . Ο λόγος; Οι αποδείξεις για το νερό και το ρεύμα δεν ήταν στο όνομά του.

Αφού η είδηση πήρε διαστάσεις, το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την απόφαση και τελικά ο Άρμστρονγκ θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση για θεώρηση εκ νέου.

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Δε μου φαίνεται ακόμα πραγματικό. Είναι τελείως σουρεαλιστικό, αλλά υπέροχο και εκπληκτικό. Νομίζω ότι ήμουν πολύ κουρασμένος και όταν μπήκα στον τερματικό σταθμό δε μπορούσα να σταματήσω να τον αγγίζω και να λέω «ναι, είσαι πραγματικά εδώ» , δήλωσε ο Άρμστρονγκ στο Buzzfeed.

Η εμπειρία με το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν «απόλυτη κόλαση» , σχολίασε ακόμη, «Είναι σαν η ζωή σου να είναι σε αναμονή, δε μπορείς να σχεδιάσεις τίποτα, δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Ακόμη κι όταν είπαν ότι είχαν ανατρέψει την απόφαση, είχαμε συνηθίσει τόσο πολύ να ακόυμε διάφορα, που ήταν δύσκολο να ενθουσιαστούμ,ε μέχρι που να δούμε ο ένας τον άλλον πραγματικά, στο αεροδρόμιο. Αυτό ήταν το δώρο των Χριστουγέννων μου. Μπορώ να τον δω για τα Χριστούγεννα.” 




Δες και αυτό!