Γιατί αυτό το gay ζευγάρι από το Μεξικό έγραψε ιστορία με τον γάμο του

05/12/2018
από

Ο γάμος τους στη Νέα Υόρκη, έγινε η αφορμή για να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια από το Μεξικό που ζουν στο εξωτερικό να παντρεύονται.

Ο λόγος για τον Daniel Berezowsky και τον Jaime Chávez Alor, οι οποίοι παντρεύτηκαν στις 26 Νοεμβρίου κερδίζοντας μια δικαστική διαμάχη με τη μεξικανική κυβέρνηση,

Το ζευγάρι, που μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2016 για να συνεχίσει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Columbia, υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση γάμου τον Μάιο, στο Γενικό Προξενείο του Μεξικού στη Νέα Υόρκη.

Το αίτημά τους αρχικά απορρίφθηκε με το σκεπτικό, ότι το Μεξικό δεν αναγνωρίζει τους gay γάμους σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά μόνο σε ορισμένες από τις 31 περιφέρειες της χώρας καθώς και στην πρωτεύουσα.

Το ζευγάρι θα έπρεπε να ταξιδέψει πίσω στην Πόλη του Μεξικού ή σε μία από τις περιφέρειες, όπου οι gay γάμοι είναι νόμιμοι.

“Θεωρήσαμε ότι η απόφαση ήταν λάθος”, δήλωσε ο Berezowsky στους The New York Times.

“Δεν είχαν λόγο να μας αρνηθούν. Είχαμε κάθε δικαίωμα να παντρευτούμε”, πρόσθεσε.

Το ζευγάρι οδήγησε την υπόθεση στα δικαστήρια, με έναν δικαστή από το Guerrero του Μεξικού να αποφασίζει υπέρ του. Η απόφαση όμως αυτή ανοίγει τον δρόμο σε όλους τους LGBT μεξικανούς που ζουν στο εξωτερικό να παντρεύονται στον τόπο που διαμένουν.

Ο Berezowsky και ο Alor άλλαξαν τους γαμήλιους όρκους τους σε μια σεμνή τελετή με τη συμμετοχή του πρόξενου του Μεξικού.




Δες και αυτό!