Προθεσμία για τις 12 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης του της δολοφονίας του Ζακ, οι τέσσερις  αστυνομικοί σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε κατηγορία για «θανατηφόρα σωματική βλάβη» .

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: “οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν το πρωί στον 23ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους, προκειμένου να λάβουν προθεσμία, ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις αστυνομικοί, που έχουν εντοπιστεί από τα βίντεο, που καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του 33χρονου ακτιβιστή έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, θα αρνηθούν την πράξη που τους αποδίδεται ισχυριζόμενοι πως ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι κλήθηκαν στο σημείο με σήμα την αντιμετώπιση «ληστείας με δράστη που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο» και επιχειρούσε να διαφύγει. Σκοπεύουν, επίσης, να υποστηρίξουν πως δε βιαιοπράγησαν.

Να σημειωθεί ότι στο επίμαχο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια του ο ανακριτής της υπόθεσης, έχουν καταγραφεί αστυνομικοί να χτυπάνε με γκλοπ τον αιμόφυρτο 33χρονο και να του φοράνε χειροπέδες, ενώ βρίσκεται πεσμένος κάτω.”  

Στον ανακριτή αστυνομικοί για τον θάνατο του Ζακ