Το δωμάτιο με τον Σπύρο Παρασκευάκο

30/11/2018
από

Ο Σπύρος Παρασκευάκος, έχοντας στις αποσκευές του δύο δισκογραφικές εργασίες [”Απ’ το μηδέν” (στίχοι – μουσική) με ερμηνευτή τον Ζαχαρία Καρούνη και συμμετοχή της Πολυξένης Καράκογλου και ”Τρίτη έξοδος” (μουσική) σε στίχους Γιάννη Βασιλόπουλου και ερμηνεύτρια τη Δήμητρα Σελεμίδου με τη φιλική συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά] και την πρώτη του ποιητική συλλογή ”Μικρά καρφιά” – τα οποία κυκλοφορούν όλα από τη Μικρή Άρκτο – «κλείνεται» στο δωμάτιό του και σας προσκαλεί να μοιραστείτε μαζί του αυτές τις μουσικές βραδιές με μια πιο προσωπική διάθεση και ατμόσφαιρα.


Το Δωμάτιο αυτό λοιπόν θα γεμίσει από μελωδίες, ποίηση, τραγούδια και πολλά συναισθήματα! Τραγούδια άλλοτε από το θέατρο, άλλοτε από τις αποσκευές του και άλλοτε διασκευές – συνομιλίες των μουσικών καταβολών του συνθέτη.
Ένα ρεσιτάλ δωματίου το οποίο κάθε φορά θα μοιράζεται με έναν εκλεκτό καλεσμένο-συνεργάτη, φίλο ή καλλιτέχνη που θαυμάζει και τον έχει επηρεάσει με κάποιο τρόπο στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία.

Πέμπτη 6/12 : Κατερίνα Παράσχου, μία νέα ερμηνεύτρια την οποία μας συστήνει ο Σπύρος όπου και θα μοιραστούνε για πρώτη φορά με το κοινό τα νέα τραγούδια που ετοιμάζουν.

Πέμπτη 13/12 : Imiterasu, μετά τη συνεργασία στο Εθνικό θέατρο «Ο καιρός της αγάπης μας», στo πλαίσιο του Εργαστηρίου σύνθεσης, ξαναβρίσκεται μαζί με τον Σπύρο Παρασκευάκο για να παρουσιάσουν καινούργια τραγούδια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν άμεσα.

Πέμπτη 20/12 : Παυλίνα Βουλγαράκη, αγαπημένη φίλη και συνοδοιπόρος σε έναν κοινό καλλιτεχνικό κόσμο μαζί με τον Σπύρο. Μία βραδιά-ύμνος στον Έρωτα.

Πέμπτη 27/12 : Απόστολος Κίτσος, ο «Γλυκός Γενάρης», ο άνθρωπος με τον οποίο κυκλοφόρησε ο Σπύρος Παρασκευάκος τα πρώτα του τραγούδια. Βαδίζοντας οι δύο τους παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια, θα μοιραστούν το Δωμάτιο για να ξανασυστήσουν τα τραγούδια τους καθώς και τη νέα δισκογραφική εργασία του Απόστολου με τίτλο «Κάτι παράξενο» (σύνθεση Μιχάλης Καλογεράκης).

Η παρέα στο Δωμάτιο ολοκληρώνεται με τον κιθαρίστα Παύλο Κατσιβέλη.

Το video της παράστασης έχει επιμεληθεί ο Lego Boy.
Την αφίσα έχει σχεδιάσει ο Κωνσταντίνος Μπελιάς

Ο Σπύρος Παρασκευάκος σε πρώτο ενικό πρόσωπο

Γεννήθηκα στον Πύργο Ηλείας το καλοκαίρι του ’86, έγραφα στιχάκια, ποιήματα και ό,τι μου ερχόταν στο μυαλό όταν η ζωή δε με χωρούσε.
18 χρόνια αργότερα επαναπατρίστηκα πηγαίνοντας για σπουδές στη Μυτιλήνη, στο τμήμα Περιβάλλοντος, αν και στη πραγματικότητα το νησί αυτό ήταν η αφορμή να αρχίσω να ασχολούμαι σχεδόν για πρώτη φορά ουσιαστικά με τη μουσική.
Τα πρώτα μου μαθήματα , το πρώτο μου πιάνο, τα πρώτα μου τραγούδια.
Σχολή-δουλειά-ωδείο και ένα νησί που δεν κοιμότανε ποτέ.
7 χρόνια αργότερα ήρθα στην Αθήνα όπου άρχισα να γράφω μουσικές για το θέατρο και να δουλεύω μέσα σε αυτό. Η ομάδα «Αίολος» και ο Βασίλης Ανδρέου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Ταξιδέψαμε και ταξιδεύουμε μαζί.
Το 2014 συμμετείχα στην 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου όπου στη συνέχεια θα γινόταν το νέο μου σπίτι.
Το πρώτο τραγούδι με τον Απόστολο Κίτσο, ο πρώτος δίσκος ”Απ’ το μηδέν” σε μουσική και στίχους δικούς μου και ερμηνευτή τον Ζαχαρία Καρούνη με τη συμμετοχή της Πολυξένης Καράκογλου, η ”Τρίτη έξοδος” σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου και ερμηνεύτρια την Δήμητρα Σελεμίδου με τη συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά και τέλος η πρώτη μου ποιητική συλλογή ”Μικρά καρφιά”.
Οι πρόσφατες συνεργασίες μου με αγαπημένες ερμηνεύτριες όπως η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Βικτώρια Ταγκούλη κ.α.
Σήμερα λοιπόν στέκομαι εδώ, ξανά. Στο δωμάτιο μου. Στο κάθε μου δωμάτιο. Στα προσωπικά μου εδάφη, αντικρίζοντας τα τραγούδια μου όπως τότε -την πρώτη φορά- τότε που γράφτηκαν ή ακόμα και λίγο πριν.
Συναντιέμαι με τις καταγωγές μου, συνομιλώ μαζί τους και μοιράζομαι τις στιγμές αυτές με πολύ αγαπημένους φίλους. Όπως συνέβαινε πάντα δηλαδή με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά αφήνω τη πόρτα μου ανοιχτή και σας περιμένω με χαρά να κάνουμε αυτή τη διαδρομή από δωμάτιο σε δωμάτιο μαζί.
«τότες που είχες γυρίσει, την ύστερη εκείνη φορά, να ιδείς αν ήταν ακόμα στη θέση του το ερείπιο όπου κρυβόσουνα μικρός, πότε ήτανε;»

INFO

Ημέρα και ώρα: Κάθε Πέμπτη του Δεκέμβρη στις 21:30 (Έναρξη 6/12)
Καλεσμένοι:
6/12 Κατερίνα Παράσχου
13/12 Imiterasu
20/12 Παυλίνα Βουλγαράκη
27/12  Απόστολος Κίτσος 
Είσοδος: 10€, με κρασί ή μπύρα
Τοποθεσία: Θέατρο Ειλισσός (Αγλαονίκης 3 & Βουλιαγμένης 40, Αθήνα. Μετρό Ακρόπολη ή Συγγρού-Φιξ )
Κρατήσεις: 210 9214248 & 6944 301678




Δες και αυτό!