ΒΑΜΕ LGBT φωνές στο νέο ντοκιμαντέρ του Stonewall

28/11/2018
από

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ γιορτάζει την ποικιλομορφία μέσα στην κοινότητα των ΒΑΜΕ LGBT ατόμων.

Το ακρωνύμιο BAME αναλύεται σε Black, Asian και Minority Ethnic, και χρησιμοποιείται στην καταγραφή των εθνογραφικών στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κορυφαία φιλανθρωπική LGBT οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιούργησε μια σειρά από σύντομα βιντεάκια, που ερευνούν και γιορτάζουν την ποικιλομορφία.


Παράγεται και σκηνοθετείται από την Cherish Oteka και παρουσιάζει έναν αριθμό ανθρώπων που είναι LGBT και BAME άτομα και εξετάζει διάφορα θέματα σχετικά με τη θρησκεία, το φύλο, τον πολιτισμό, τη φυλή, την ορατότητα και την αλληλεγγύη.

Η σκηνοθέτης δήλωσε:

“Είναι μεγάλη μου τιμή να παράγω και σκηνοθετώ αυτήν την σειρά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την Stonewall, για να παρουσιάσω τις εμπειρίες, που έζησαν αυτοί οι LGBT άνθρωποι. Η διαθεματική παρέμβαση συχνά παραλείπεται από τη συζήτηση σχετικά με την ισότητα των LGBT ατόμων. Θέλω αυτή η σειρά να εμπλουτίσει αυτές τις συνομιλίες και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για τις πολύπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, όταν ανήκουν σε αρκετές περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Το πιο σημαντικό που ελπίζω είναι αυτή η σειρά να λειτουργήσει ως νομιμοποίηση για τους ΒΑΜΕ LGBT ανθρώπους, που σπάνια βλέπουν τους εαυτούς τους να εκπροσωπούνται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.” 

 




Δες και αυτό!