Neeko: Η πρώτη λεσβία champion του League of Legends

22/11/2018
από

Το League of Legends, το γνωστό LoL videogame, υποδέχεται την πρώτη λεσβία champion, τη Neeko.

Το online παιχνίδι μάχης, που παίζεται από περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους το μήνα, αποκάλυψε τη Δευτέρα, 19/11/18, τη Neeko – μία queer χαρακτήρα, που έχει την ικανότητα να πάρει τη μορφή οποιασδήποτε και οποιουδήποτε champion.

Οι παίχτες είδαν το intro της και την επέλεξαν για να μπουν στο παιχνίδι. Αμέσως, άρχισαν τα πρώτα ερωτήματα για την σεξουαλικότητά της.

Ο Matt Dunn, ένας developer της εταιρίας του League of Legends, που δεν είναι άλλη από τη Riot Games, απάντησε στο κοινό μέσω του twitter:

Στη Neeko πράγματι αρέσουν οι θηλυκές champions. Η Neeko αυτοπροσδιορίζεται ως λεσβία.” 

Οι παίκτριες/ες πήραν μία ιδέα, από τις αντιδράσεις της Neeko, όταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έπαιρνε τη μορφή ενός θηλυκού χαρακτήρα, γιατί έκανε σχόλια όπως: “Μήπως η dragon lady θα ήθελε να δειπνίσει με τη Neeko κάποια φορά;” ενώ τα σχόλια για τους αρσενικούς χαρακτήρες ήταν του τύπου:Μπλιαχ! Κάνε κάνα μπάνιο! Μυρίζω τόσο άσχημα όσο δείχνω;” 

Πριν από λίγες μέρες το παιχνίδι είχε αναδείξει τον πρώτο gay champion, τον Varus.

Παρά κάποια αντι-gay ξεσπάσματα, πολλές παίκτριες και παίκτες ενθουσιάστηκαν με τη Neeko.

Κάποια έγραψε στα social: “Είναι ΕΓΩ. Την αγαπώ. Μου έσωσε τη ζωή!” ή κάποια άλλη: “Το ξέρω ότι αυτό το σχόλιο θα χαθεί μέσα στον ωκεανό από μηνύματα, αλλά ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάνατε με τη Neeko για αυτήν την εκπροσώπηση” κι ένα άτομο άτομο έγραψε: “Ως ένα νεαρό queer άτομο θεωρώ ότι είναι τέλειο να βλέπω χαρακτήρες, όπως είναι η Neeko στα media, που εκπροσωπούν την πραγματικότητά μου τόσο πετυχημένα. Σ’ ευχαριστώ γι’ αυτό Matt” ενώ ένα άλλο είπε: “Σας ευχαριστώ για τη Neeko και είμαι τόσο πολύ χαρούμενη που υπάρχει ένας gay / lesbian χαρακτήρας.” 




Δες και αυτό!