Μάζεψαν χρήματα για να σπουδάσει η φίλη τους όταν την έδιωξαν οι γονείς της

20/11/2018
από

Οι φίλοι μιας νεαρής λεσβίας αθλήτριας έκαναν crowdfunding και συγκέντρωσαν περισσότερα από 50.000 δολάρια, ώστε να μπορέσει εκείνη να συνεχίσει τις σπουδές της, καθώς οι γονείς της έμαθαν ότι έχει κοπέλα και την έδιωξαν από το σπίτι.

Η Emily Scheck είναι μία 19χρονη φοιτήτρια, που σπουδάζει στο Canisius College στη Νέα Υόρκη. Πρόσφατα, έκοψε κάθε επαφή με τους γονείς της, καθώς, όταν εκείνοι έμαθαν ότι είναι σε μία σχέση με μία κοπέλα, την έδιωξαν.

Η Scheck, που είναι αθλήτρια σε αγώνες δρομικών αποστάσεων σε ανώμαλο δρόμο, είχε την εξής “επιλογή” από τους γονείς της: ή θα έμενε στο σπίτι και θα ακολουθούσε “διορθωτική θεραπεία” ή δε θα την στήριζαν άλλο οικονομικά.

Η νεαρή κοπέλα επέλεξε να συνεχίσει το κολέγιο, παρά τις απειλές και να μην αφήσει ούτε τις σπουδές της ούτε το κορίτσι της. Για να αντεπεξέλθει ξεκίνησε δύο δουλειές, όμως οι φίλοι της, αποφάσισαν να τη βοηθήσουν.

Έτσι, η συγκάτοικος της στην φοιτητική εστία, Grace Hausladen, έφτιαξε μία σελίδα στο GoFundMe για να στηρίξει τη φίλη της να τελειώσει τις σπουδές της, να μπορέσει να έχει τα προς το ζην και να καλύψει την ασφάλεια υγείας της. Ο αρχικός στόχος ήταν τα 5.000 δολάρια, αλλά ο κόσμος ανέβασε το ποσό στα 58.000 δολάρια.

Σε δηλώσεις της στο The Buffalo News, η Scheck είπε ότι οι γονείς της της έστειλαν έναν καταιγισμό από υβριστικά μηνύματα, από τη στιγμή που έμαθαν για το κορίτσι της.

Ένα από τα μηνύματα της μητέρας της έλεγε: “Λοιπόν, έχω τελειώσει μαζί σου. Από εδώ και στο εξής, να θεωρείς τον εαυτό σου ανεξάρτητη. Είσαι μόνη σου. Σε παρακαλώ, μην επικοινωνήσεις μαζί μας, ούτε και με τα αδέλφια σου.”

Όταν ρώτησε τη μητέρα της, για ποιο λόγο το κάνει όλο αυτό, εκείνη της απάντησε: “Επειδή με αηδιάζεις.” 

Η αντίδραση των γονιών της ήταν ένα μεγάλο βάρος για την Emily. Ευτυχώς, η ίδια είχε ήδη μετακομίσει στην φοιτητική εστία, όταν έμαθαν οι γονείς της ότι είναι λεσβία κι έχει σχέση. Αντέδρασαν με τόσο μίσος στην ομόφυλη σχέση της, που πέρα από τα απειλητικά και υβριστικά μηνύματα, της πέταξαν όσα πράγματα είχε αφήσει σπίτι, όπως παιδικές φωτογραφίες, παιχνίδια, κ.α. στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της.

Στη σελίδα στο GoFundMe αναφέρεται το εξής: “Κανείς δεν αξίζει να του/της παίρνουν τα αδέλφια και το σπίτι, επειδή είναι ο πραγματικός εαυτός της/του.” 

“Βέβαια, τώρα έχει ένα καινούργιο σπίτι στο Buffalo, μέσω των φίλων της και της κοπέλας της Justyna, που δεν καθόμαστε πια έτσι, χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Παρακαλούμε βοηθήστε τη φίλη μας Emily. Κάθε ποσό θα βοηθήσει για την αγορά φαγητού, για να πληρώσει τα δίδακτρα του κολεγίου και την ασφάλεια υγείας της.

Βοηθήστε την να εστιάσει στις σπουδές της, αντί να εργάζεται για να επιβιώσει.

Κανείς δε φανταζόταν ότι το coming out της θα είχε τόσο δραματικό αποτέλεσμα. Αυτό δε θα έπρεπε να συμβαίνει στην κοινωνία του σήμερα.

Βοηθήστε την να αισθανθεί αποδεκτή. Βοηθήστε την να αισθανθεί ο εαυτός της.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!