Ένα από τα μεταλύτερα περιοδικά γάμου στην Αυστραλία κλείνει επειδή δεν “θέλει” ομόφυλα ζευγάρια

17/11/2018
από

Ένα αυστραλιανό περιοδικό γάμου ανακοίνωσε ότι θα κλείσει επειδή αρνήθηκε να παρουσιάσει ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Το White magazine, το οποίο ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια και είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδόσεις γάμου της χώρας, δήλωσε ότι αρκετοί διαφημιστές αποφάσισαν να αποσύρουν τις διαφημίσεις εξ αιτίας μιας διαμάχης που ξέσπασε για την ισότητα στον γάμο.

Οι εκδότες δήλωσαν ότι έφτασαν στη χρεοκοπιά σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο του περιοδικού.

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα ότι το White Magazine δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμο”, αναφέρει η δήλωση.

“Πέρυσι, η Αυστραλία αποφάσισε να επιτρέψει στα ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρευτούν. Από τότε έχουμε ερωτηθεί επανειλημμένα γιατί το περιοδικό μας δεν είχε ακόμη παρουσιάσει τέτοια ζευγάρια.

Όπως πολλοί άνθρωποι, έπρεπε να σκεφτούμε τις πεποιθήσεις μας και να δημιουργήσουμε σκόπιμα χώρο για νέες συνομιλίες.

Είναι ένα μακρύ και διαρκές ταξίδι, δεν είναι μαύρο και άσπρο, υπάρχουν τόσες γκρίζες περιοχές που πρέπει να εξερευνηθούν. “

Οι εκδότες δήλωσαν ότι “η μεγαλύτερη εντολή τους είναι η αγάπη”.

“Το White Magazine ήταν ανέκαθεν μια κοσμική έκδοση, αλλά ως εκδότες της, είμαστε Χριστιανοί”

Η δήλωση αναφέρει ότι η ομάδα του περιοδικού και οι διαφημιστές είχαν στοχευθεί “από μια συγκεκριμένη εκστρατεία”.

Τον Αύγουστο, οι συντάκτες του περιοδικού αποκάλυψαν ότι η έκδοση δεν περιελάμβανε ομόφυλα ζευγάρια και ότι αυτή ήταν μια στάση που δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η φωτογράφος Lara Hotz, η οποία είχε δουλέψει αρκετές φορές για το περιοδικό αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα. Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, το περιοδικό της απάντησε μέσω γραπτού μηνύματος, ότι δεν πρόκεται να παρουσιάσουν τέτοια ζευγάρια στο περιοδικό.

Η Hotz, η οποία είναι παντρεμένη με μια γυναίκα, δήλωσε: “Φαντάζομαι ότι η πλειοψηφία των LGBTQI ατόμων θα αισθανόταν άσχημα με το να μην εκπροσωπείται εξίσου ή καθόλου”.

Η Ona Janzen, η οποία έχει διαφημίσει την επιχείρηση της στο White Magazine, είπε στο AAP: “Αν ήξερα ότι δεν υποστηρίζουν την ισότητα στον γάμο, δεν θα είχα επιλέξει να ξοδεύω ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων μου στο περιοδικό τους.”




Δες και αυτό!