“Δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος την ομοφυλοφιλία του στο ποδόσφαιρο”

16/11/2018
από

Συντεύξη στη Le Figaro έδωσε ο επιθετικός της Τσέλσι και της Εθνικής Γαλλίας Ολιβιέ Ζιρού. σχολιάζοντας το γιατί δεν υπάρχουν ανοιχτά gay στον χώρο του ποδοσφαίρου.

“Αντιλαμβάνομαι τον πόνο και τη δυσκολία που εμποδίζει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από το να παραδεχθούν δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλοι…”, δήλωσε ο Ζιρού ενώ έκανε ειδική αναφορά στον πρώην παίχτη της Άστον Βίλα, Τόμας Χιτσλσπέργκερ, ο οποίος το 2014 ανακοίνωσε ότι είναι gay, προσθέτοντας ότι αυτή η περίπτωση δείχνει ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει ακόμα εκσυγχρονιστεί για το θέμα αυτό.

«Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου ότι ήταν αδύνατον να παραδεχθεί κάποιος την ομοφυλοφιλία του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Στα αποδυτήρια υπάρχει πολλή τεστοστερόνη, πολλή συντροφικότητα, κοινά μπάνια… Είναι δύσκολο αλλά έτσι είναι» είπε στη Le Figaro.

Φωτογράφιση για ημερολόγιο

«Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία των ποδοσφαιριστών να κάνουν δημόσια παραδοχή της ομοφυλοφιλίας τους. Εγώ είμαι εξαιρετικά άνετος με αυτό – όταν ήμουν στη Μονπελιέ είχα εμπλακεί στον αγώνα αυτό ποζάροντας για το gay περιοδικό για Τetu.

Ο Ζιρού το 2012 είχε ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού Tetu.

Στην Άρσεναλ όποτε μου ζητούσαν να φορέσω τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να στηρίξω την κοινότητα των ομοφυλοφίλων, το έκανα. Υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει σε αυτό το θέμα» πρόσθεσε.




Δες και αυτό!