Μια πλατφόρμα με στόχο τη συλλογή οπτικοακουστικού υλικού που σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, δημιουργήθηκε από την οικογένεια του εκλιπόντος και την πολιτική αγωγή.

Με τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο και με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα η διερεύνηση του συμβάντος είναι εξαιρετικά ελλιπής, οποιοδήποτε υλικό ή στοιχείο συγκεντρωθεί θα έχει ιδιαίτερη αποδεικτική σημασία.

Γι΄αυτό τον λόγο, η οικογένεια του Ζακ κάνει δημόσια έκκληση για την συλλογή οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει την δολοφονία.

Αν είστε περαστικός που έτυχε να βιντεοσκοπήσετε, φωτογραφίσετε ή καταγράψετε ηχητικά το γεγονός, ή έχετε υλικό από κάμερες ασφαλείας ή άλλο μέσο, παρακαλούμε καταθέστε το υλικό συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα. Εάν υπήρξατε μάρτυρας της επίθεσης αλλά δεν έχετε καταγράψει οπτικοακουστικό υλικό, η μαρτυρία σας δεν παύει να έχει εξαιρετική σημασία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον 23ο τακτικό ανακριτή για να καταθέσετε την μαρτυρία σας στο +30 210 8629914

Το υλικό που κατατίθεται μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα χρησιμοποιηθεί από τον ανακριτή καθώς και από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες, όπως το κέντρο Forensic Architecture, για την διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ.

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture υποστηρίζει την οικογένεια του Ζακ στην συλλογή του πολύτιμου αυτού οπτικοακουστικού υλικού.

https://zakcallforevidence.org/#/ (πατήστε στο link για την πλατφόρμα)

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!