O πρόεδρος της Πολώνιας θέλει να αντιγράψει την ομοφοβική νομοθεσία της Ρωσίας

12/11/2018
από

Η Πολωνία δεν είναι γνωστή για την αγάπη που δείχνει στη “διαφορετικότητα”, με την Rainbow Europe να της δίνει τη 39η θέση (στις 49) στη λίστα με τις πιο LGBT+ friendly στην Ευρώπη. Μια θέση που θα πέσει ακόμη περισσότερο, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Andrzej Duda, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την απαγόρευση της “gay προπαγάνδας”,

“Νομίζω ότι αυτό το είδος προπαγάνδας δεν πρέπει να προωθείται στα σχολεία”, δήλωσε ο Duda. “Αν ένας τέτοιος νόμος δημιουργηθεί και είναι καλά γραμμένος, δεν αποκλείω ότι θα το λάβω στα σοβαρά”.

Ο Duda έκανε τα σχόλια αυτά σε μια συνέντευξη του με έναν δημοσιογράφο, με αφορμή την απαγόρευση μιας lgbt+ εκδήλωσης στα σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 200 σχολεία στην Πολωνία χρειάστηκε να ακυρώσουν την εκδήλωση πριν από λίγες εβδομάδες, μετά από πίεση της πολωνικής κυβέρνησης. Τα σχολεία έπρεπε να συμμετάσχουν στη Rainbow Friday και η εκδήλωση διοργανώθηκε για την εκστρατεία κατά της ομοφοβίας.

Ωστόσο, η υπουργός Εθνικής Παιδείας της κυβέρνησης, Anna Zalewska προειδοποίησε στους διευθυντές των σχολείων ότι εάν επέτρεπαν την εκδήλωση, θα αντιμετώπιζαν σοβαρές συνέπειες. Ζήτησε επίσης από τους γονείς να καταγγείλουν την εκδήλωση.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε στην Πολωνική Υπηρεσία Τύπου ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει κατά πόσον τα σχολεία παραβίασαν τον νόμο για την εκπαίδευση με την προσπάθεια διεξαγωγής της εκδήλωσης αυτής.




Δες και αυτό!