Διαδήλωση για τον Ζακ έξω από το ελληνικό προξενείο της Μελβούρνης

09/11/2018
από

Μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το ελληνικό προξενείο στη Μελβούρνη, για να ζητήσει δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Ζακ.

Η Μελβούρνη έχει τον μεγαλύτερο αριθμό Ελληνίδων και Ελλήνων, που βρίσκονται έξω από τα ελληνικά σύνορα. Την Τετάρτη που μας πέρασε (07/11/18), μία ομάδα διαδηλωτών μαζεύτηκε έξω από το ελληνικό προξενείο και ζήτησε να γίνουν περισσότερες έρευνες για τη δολοφονία του Ζακ.


«Η ελληνική αστυνομία με τη βοήθεια των ειδησεογραφικών μέσων εξακολουθεί να προσπαθεί να απεικονίσει τους επιτιθέμενους στον Ζακ ως αβοήθητους ιδιοκτήτες καταστημάτων, που προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους και καταδεικνύουν τον Ζακ ως βίαιο, άρα άτομο που άξιζε τον θάνατό του» , ανέφερε η ανώνυμη ομάδα σε δήλωση, προσθέτοντας ότι:

«Η δολοφονία του Ζακ είναι μόνο η τελευταία, σε μια σειρά δολοφονιών νέων ακτιβιστών στην Ελλάδα, όπου το κράτος, η αστυνομία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλοι ενήργησαν σε συνέργεια με τους δολοφόνους» .

Σε μια «μικρή κίνηση διεθνούς αλληλεγγύης και στη μνήμη του Ζακ», η ομάδα προσπάθησε να εισέλθει στο ελληνικό προξενείο στη Μελβούρνη. Η ασφάλεια τους εμπόδισε, αλλά η ομάδα έβγαλε «φωτογραφίες αλληλεγγύης» μπροστά από το κτίριο.

Στο πανό τους έγραψαν ‘Vengeance For Zak’, ‘Justice For Zak’ και ‘Stop State Murder’.

«Επίσης, γράψαμε συνθήματα τη γύρω περιοχή όπως «Vengeance For Zak» ,«ACAB» (όλοι οι μπάτσοι είναι κακοί) και «Queer Riot» . Ακόμη, ορισμένες αφίσες του Ζακ τοιχοκολλήθηκαν στην περιοχή.




Δες και αυτό!