Έξι queer webcomics που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις

07/11/2018
από

Ένα από τα καλά του διαδικτύου είναι ότι επέτρεψε στους δημιουργούς όλων των ειδών να βρουν το ακροατήριό τους και έπειτα να προσφέρουν σε αυτό το περιεχόμενό τους.

Συγκεκριμένα στον κόσμο των κόμικς, το διαδίκτυο επέτρεψε στους δημιουργούς που δεν είχαν κατασκευάσει μια πλατφόρμα ή που είχαν αποκλειστεί από τα mainstream κόμικς, να πουν τις ιστορίες τους.

Αυτό έγινε μέσω των webcomics, τα οποία είναι εξαιρετικά για πολλούς λόγους και κυρίως γιατί δίνουν τη δυνατότητα στους δημιουργούς να λένε πρωτότυπες, ακόμα και επικίνδυνες, ιστορίες.

Προσθέστε τώρα σε αυτό το εκπληκτικό κόσμο την παρουσία queer χαρακτήρων και θα μας καταλάβετε.

Ορίστε μια λίστα με 6 τέτοια υπέροχα queer webcomics.

Tea Dragon Society

Αν από τη ζωή σας λείπουν οι μυστικοί δράκοι και οι χαριτωμένοι ήρωες που μαθαίνουν μυστικές τέχνες, τότε θα πρέπει να διαβάσετε το Tea Dragon Society. Η Γκρέτα, η κόρη και μαθητευόμενη ενός σιδηρουργού μισού goblin, βρίσκει ένα μαγικό, μικροσκοπικό δράκο και τον προστατεύει από πεινασμένα ζώα. Μετά την επιστροφή του δράκου στο φροντιστή του, Hesekiel, μαθαίνει ένα μεγάλο μυστικό: το καλύτερο τσάι γίνεται από δράκους τσαγιού. Η διαδικασία είναι αργή και σκληρή. Αυτό το webcomic αφορά στην αλλαγή των εποχών, την εμφάνιση της τεχνολογίας και τον αργό ρυθμό δημιουργίας. Εάν είστε στη διάθεση για κάτι ονειρικό, όμορφο, χωρίς αποκλεισμούς, και ω-έτσι-queer, τότε το Tea Dragon Society είναι για σας.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα webcomics σε αυτή τη λίστα, η Tea Dragon Society έχει ήδη ολοκληρωθεί.


O Human Star

Στο O Human Star, οι Alastair Sterling και Brendan Pinksy θέλησαν να συνδυάσουν τη τεχνητή νοημοσύνη και τον ρομαντισμό μιας μυστικής σχέσης. Ωστόσο, ο Alastair πεθαίνει, προτού να μπορέσει να δει τους καρπούς της εργασίας τους. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο Brendan δημιουργεί ένα νέο σώμα για τον Alastair, ανεβάζοντας σ΄αυτό τη συνείδησή του. Όταν ο Alastair ξυπνά σε έναν γενναίο νέο κόσμο, διαπιστώνει ότι η κόρη ανδροειδές του Brendan φαίνεται σαν κι αυτόν. Καθώς οι Alastair και Brendan αναζωπυρώνουν το ρομαντισμό τους, ο Alastair προσπαθεί να καταλάβει τι σημαίνει να είναι ένας ανδροειδές ενώ η κόρη τους διερευνά τι μπορεί να νιώθει σαν άνθρωπος. Τα queer και τα τρανς στοιχεία αφθονούν σε αυτή την όμορφη ιστορία για την αγάπη, την οικογένεια, την τεχνολογία και τι συμβαίνει όταν αυτό που υποτίθεται ότι είσαι δεν είναι αυτό που πραγματικά είσαι.


The Blue Valkyrie

Η Χλόη και η φίλη της, Άλις, προσπαθούν απλώς να κάνουν το καλύτερο στην συχνά ασταθή τους ζωή στην Cream City. Αλλά όταν ένας πλούσιος θέλει να “μεγαλώσει” τη γειτονιά του, η Άλις μπλέκεται σε μια πολιτική μάχη. Εν τω μεταξύ, η Χλόη μάχεται με έναν παλιό της γνωστό που προσπαθεί να την βιάσει, ανακαλύπτοντας τις υπερδυνάμεις της. Το Blue Valkyrie είναι ένα εντυπωσιακό webcomic που περιέχει ισχυρές αναπαραστάσεις τρανς και queer χαρακτήρων για προσπαθούν κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.


Galanthus

Η Farah, ένας ταπεινός άνθρωπος, έχει κολλήσει σε ένα εργοστάσιο στο διάστημα, αλλά έχει μεγαλύτερα όνειρα και γι΄αυτό φεύγει μακριά με ένα διαστημόπλοιο. Όταν το πλήρωμα συζητά για το αν θα την επιστρέψει στη φυλακή της, αλλά και στο εργοστάσιο, εκείνη αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη. Έτσι ξεκινάει μια εκπληκτική περιπέτεια στην οποία ανακαλύπτει την queer οικογένειά της, εντελώς τυχαία. Σε έναν κόσμο που συνήθως δεν βλέπουμε χαρακτήρες όπως τη Farah, η ιστορία αυτή είναι μια δίκαιη υπενθύμιση του τι μπορούμε να γίνουμε.


Cucumber Quest

Στον απολαυστικό κόσμο του Cucumber Quest, ένα νεαρό λαγουδάκι που ονομάζεται Cucumber καλείται να γίνει θρυλικός ήρωας. Το μόνο πρόβλημα είναι o Cucumber δεν γνωρίζει τίποτα για το πώς να γίνει ήρωας. Ευτυχώς η ατρόμητη μικρή αδελφή του, Almond, είναι καλή με τα σπαθιά. Παρά τις διαμαρτυρίες των ενηλίκων, η Almond μας μαθαίνει ότι το να είσαι ήρωας είναι απλά μια επιλογή.

Τσεκάρετε αυτό το καταπληκτικό webcomic που είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και γεμάτο με ξεκαρδιστικά αστεία για το πώς τα παιδιά μερικές φορές είναι πραγματικά πιο ώριμα από τους ενήλικες.


Eth’s Skin

Ο κεντρικός χαρακτήρας εδώ – Εth- είναι ένα nonbinary άτομο που ζει σε μια μυστική βρετανική αποικία. Η ζωή εκεί είναι γεμάτη με μαγεία, δυνατές φιλίες με το κάθε άτομο να αυτοπροσδιορίζεται με τον τρόπο που επιθυμεί. Όταν ο χαρακτήρας συναντά ένα selkie, ένα μαγικό πλάσμα, μια περίεργη ιστορία ξεκινά με φόντο την αγάπη και τις πολλές ταυτότητες του φύλου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!