Δέκα άνδρες συνελήφθησαν στη Ζανζιβάρη επειδή (μπορεί να) είναι ομοφυλόφιλοι

07/11/2018

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δέκα άνδρες στη Ζανζιβάρη, μετά από τις ανώνυμες πληροφορίες που δέχθηκε η αστυνομία σχετικά με την ενδεχόμενη ομοφυλοφιλία τους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας, οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη εβδομάδα, μετά τις καταγγελίες που δέχθηκαν οι αρχές από πολίτες.

“Αυτό είναι αρκετά σοκαριστικό, κυρίως μετά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της Τανζανίας ότι κανένας δε θα και συλλαμβάνεται λόγω του πραγματικού ή του υποτιθέμενου σεξουαλικού του προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου του», δήλωσε ο Seif Magango, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ανατολική Αφρική.

“Αυτή η τρομακτική επίθεση στον λαό της Τανζανίας που απλά διεκδικεί τα ανθρώπινα δικαιώματά του δείχνει τον κίνδυνο της ρητορικής μίσους από τα ανώτερα επίπεδα διακυβέρνησης.

Φοβόμαστε τώρα ότι αυτοί οι άνδρες μπορεί να υποβληθούν σε αναγκαστική πρωκτική εξέταση, τη μέθοδο που επιλέγει η κυβέρνηση για να «αποδείξει» τη σεξουαλική δραστηριότητα των gay ανδρών. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται – αυτοί οι άνδρες πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως.”

Διαβάστε επίσης

https://avmag.gr/97513/97513b/

Οι 10 άνδρες συνελήφθησαν όταν η αστυνομία εισέβαλε σε ένα πάρτι στην παραλία Pongwe, στη Ζανζιβάρη, το βράδυ του Σαββάτου (3 Νοεμβρίου). Αυτή τη στιγμή κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της Chakwa, παρόλο που δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες εναντίον τους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!