“Δε θέλω να τους σκοτώσω, θέλω να τους θεραπεύσω”

05/11/2018
από

Ο Paul Makonda, κυβερνήτης της πόλης Νταρ ες Σαλάμ, της πρώην πρωτεύουσας της Τανζανίας, προέβη σε φριχτό ομοφοβικό πογκρόμ σε βάρος LGBT ατόμων από την περασμένη Δευτέρα.

Σήμερα, δηλώνει ότι σκοπός του δεν είναι να σκοτώσει τα LGBT άτομα, που μένουν στην περιοχή του, αλλά να τα “θεραπεύσει”, προσλαμβάνοντας μάλιστα και μία “ομάδα επαγγελματιών” .

Η Τανζανία έχει προκαλέσει την οργή της παγκόσμιας κοινότητας, μετά από την απόφαση του συγκεκριμένου κυβερνήτη.

Χιλιάδες LGBTI άτομα που ζουν στην πόλη Νταρ ες Σαλάμ αντιμετωπίζουν την απειλή της φυλάκισης για 30 χρόνια. μετά από το πογκρόμ. που διακήρυξε ο κυβερνήτης εναντίον τους.

Η κυβέρνηση της Τανζανίας πήρε αποστάσεις από την ομοφοβική καταστολή του κυβερνήτη, χωρίς, ωστόσο, να καταδικάσει τις ενέργειές του. Το γραφείο εξωτερικών διευκρίνισε, ότι αυτή είναι η «απόφαση του κυβερνήτη κι όχι η θέση της κυβέρνησης» .

Επιπλέον, η κυβέρνηση δήλωσε ότι «θα συνεχίσει να σέβεται όλες τις διεθνείς συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχουν υπογράψει και επικυρωθεί. Η Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας συνεχίζει, και θα συνεχίσει, να σέβεται και να προστατεύει τα δικαιώματα, που περιέχονται στο Σύνταγμα» .

Το οξύμωρο είναι, βέβαια, ότι η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη και τιμωρείται, με έως και 30 χρόνια φυλάκισης, στη Τανζανία.




Δες και αυτό!