H out & proud ιστορία του Γιώργη Μπενία (Figkott)

01/11/2018

Χωρίς αμφιβολία δεν μπορεί να υπάρξει «αρκετή» ορατότητα για την LGBT+ κοινότητα της χώρας μας, αν – μεταξύ άλλων – δεν αρχίσουμε να μιλάμε ανοιχτά και χωρίς φόβο. Γι΄αυτό τον λόγο, σε κάθε μας τεύχος ζητάμε και από ένα άτομο να μοιραστεί μαζί μας την υπέροχη out & proud ιστορία του. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Γιώργη Μπενία (Figkott).

Πώς αυτοπροσδιορίζεσαι; 

Αυτοπροσδιορίζομαι ως Gender queer άτομο, που δεν αντιλαμβάνεται το φύλο με βάση το δίπολο άντρας – γυναίκα. Σχετικά με τα “pronouns” δεν με νοιάζει δεν έχω κάποια προτίμηση.

Τι σημαίνει να ζεις περήφανα ως LGBTQ στην Ελλάδα;

Σημαίνει να μπορείς μέσα σε τόσες αντίξοες συνθήκες και σε μία τόσο πατριαρχική κοινωνία, να είσαι ο εαυτός σου, να εκφράζεσαι ελεύθερα, να μην αφήνεις το μίσος άλλων ανθρώπων να σε τρώει και να κάνεις embrace πτυχές του εαυτού σου, που άλλοι με κόπο προσπαθούν να περιορίσουν.

Για τι άλλο είσαι περήφανος;

Για το πόσο σκληρά δουλεύω για να πετύχω όσα επιθυμώ, για το πως έχω εκμεταλλευτεί χρόνια μίσους προς αυτοβελτίωση μου, για όλα τα όμορφα και άσχημα βιώματα μου.

Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο φοβικό περιστατικό;

Άπειρες φορές! Από το να με απειλούν με κατσαβίδια και μαχαίρια ότι θα μου σημαδέψουν το πρόσωπο και να με κλωτσάνε 30 άτομα, μέχρι να με κυνηγάνε με αμάξι να με πατήσουν και να με φτύνουν μέρα μεσημέρι χωρίς λόγο.

 Πώς αντιµετώπισες τα περιστατικά αυτά;

Προστατεύοντας τη σωματική μου ακεραιότητα σε πρώτη φάση και σε δεύτερη την ψυχική μου. Εκμεταλλεύτηκα την οργή που είχα μέσα μου και την μετέτρεψα σε κριτική σκέψη και δύναμη χαρακτήρα.

Τι θες να πεις στα άτοµα που φοβούνται να βγουν από τη ντουλάπα;

Κάθε άτομο ζει σε τόσο διαφορετικές συνθήκες, ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορώ να συμβουλέψω ένα πράγμα που να εφάπτει για όλα και δεν θέλω να επηρεάσω κάποιον με τα λεγόμενα μου και τελικά αυτό να αποδειχθεί μη βοηθητικό. Πάντως λένε, πως ο φόβος φυλάει τα έρημα και εγώ δεν αντιλήφθηκα ποτέ τον εαυτό μου σαν έρημο.

Μίλα µας λίγο για εσένα. Με τι ασχολείσαι;

Εργάζομαι ως dj και club kid με το όνομα Figkott σε Αθήνα, Μύκονο και Βερολίνο ενώ διοργανώνω και δικά μου events. Έχω ήδη αρχίσει τις ετοιμασίες για το επόμενο Schenkens και Qreclaim, ενώ ετοιμάζω παράλληλα και ένα event στο Βερολίνο. Τον χειμώνα θα είμαι resident dj των Haze parties που θα φιλοξενούν drag queens από το διεθνές φήμης tv reality RuPaul’s Drag Race, καθώς και θα συνεχίσω για δεύτερη χρονιά σαν club kid στο Cinderella Discotheque. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για επερχόμενα gigs μέσα από την σελίδα μου στο facebook “Figkott”.

Ποια είναι η σχέση σου με τα queer parties στην Αθήνα;

Και το Qreclaim και το The Schenkens είναι events που απευθύνονται κατά βάση σε queer κόσμο. Δημιουργώ events πάντα με το σκεπτικό ότι θέλω εγώ και τα άτομα που συμπαθώ και εκτιμώ να αισθάνονται άνετα να εκφραστούν όπως επιθυμούν αυτά. Νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό το έχω πετύχει, όμως έχω τρομερά πολύ δουλειά να κάνω ακόμη μέχρι να φτάσω τα events μου στο επιθυμητό για μένα επίπεδο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!