Έδιωξαν τρανς άνδρα από gay σάουνα του Λονδίνου

01/11/2018
από

Οι υπεύθυνοι της gay σάουνας “Sailors” ζήτησαν από τον άνδρα να φύγει, μέχρι να “διευκρινίσουν” την πολιτική τους σχετικά με τα τρανς άτομα.

Ο 26χρονος Jason (πρόκειται για ψευδώνυμο) προσδιορίζεται ως bisexual και την περασμένη Δευτέρα αποφάσισε να επισκεφθεί τη gay σάουνα “Sailors” στο Λονδίνο. Πριν την επισκεφθεί και επειδή αισθανόταν ανασφάλεια, προσπάθησε να βρει αν η ιστοσελίδα της ανέφερε κάτι σχετικά με τα τρανς άτομα.

“Ήμουν αρκετά ανασφαλής ως τρανς άνδρας που δεν είχε κάνει επέμβαση μετάβασης στα γεννητικά όργανα αλλά ένας φίλος μου που πήγαινε με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα”, δήλωσε Jason στο gaystarnews. “Εγώ πάντως προσπάθησα να βρω πληροφορίες στην ιστοσελίδα. Δεν βρήκα όμως κάτι που να με κάνει να καταλάβω ότι οι τρανς άνδρες δεν είναι ευπρόσδεκτοι”.

Ο ίδιος επισκέφθηκε με τον φίλο του τη σάουνα (γύρω στις 21.30) και έμειναν εκεί περίπου για μια ώρα, όταν αποφάσισαν να επισκεφθούν το τζακούζι. Τότε ένας υπάλληλος πλησίασε τον Jason και του ζήτησε να φύγει.

“Ένας από το προσωπικό με πλησίασε και μου ζήτησε να φύγω από τη σάουνα. Όταν τον ρώτησα τον λόγο, μου απάντησε ότι το πρόβλημα είναι τα γεννητικά μου όργανα και κυρίως το γεγονός ότι δεν είχα μόριο. 

Όταν διαμαρτυρήθηκα, ο υπάλληλος μου απάντησε όταν ο χώρος αυτός είναι μόνο για άνδρες.”

Ο Jason έφτασε στο σημείο να δείξει στον υπάλληλο το διαβατήριο του, στο οποίο αναγράφεται ως άνδρας.

“Ο υπάλληλος όμως ήταν ανένδοτος. Έφτασε στο σημείο να μου πει ότι αν είχα στήθος και πέος δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά αφού έχω αιδοίο… πρέπει να φύγω.

Τότε ο Jason του επισήμανε ότι η ιστοσελίδα δεν αναφέρει κάτι σχετικά με τα τρανς άτομα ενώ του τόνισε ότι ο αποκλεισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν απαιτείται κάποια ιατρική προϋπόθεση για να προσδιοριστεί η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται σε υπηρεσίες να θέτουν τέτοιες προϋποθέσεις.

Όταν ο Jason ανέφερε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο υπάλληλος του είπε πως δεν εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από τους υπεύθυνους της επιχείρησης.

Όταν τελικά αποχώρησε από τη σάουνα, ο υπάλληλος του επέστρεψε τα χρήματα που είχε πληρώσει στην είσοδο.

«Ήταν ταπεινωτικό αυτό που έζησα», δήλωσε χαρακτηριστικά.




Δες και αυτό!