Ομοφοβικό παραλήρημα εκπαιδευτικού στην Κύπρο

30/10/2018
από

Η εκπαιδευτικός Ελένη Σιούφτα κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Αθηένου, προέβη σε εθνικιστικό, ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα, προκαλώντας την αντίδραση εκπαιδευτικών, γονέων, πολιτικών προσώπων και γενικά του κόσμου των social media.

Λόγω του περιστατικού παρενέβη η Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα, η οποία σημείωσε ότι “Κάποιος πρέπει να έρθει να σας βγάλει έξω από την τάξη και να μην σας επιτρέψει ξανά την είσοδο” απαριθμώντας τους λόγους.

Σίγουρα ο ένας από αυτούς τους λόγους είναι το ομοφοβικό στιγμιότυπο στο παραλήρημά της:

“Είναι ο ίδιος [ο εχθρός της πατρίδας] που διοργανώνει τις «πορείες περηφάνιας» και σου ζητάει να επιβραβεύσεις τη διαστροφή.” 

Ολόκληρη η ανάρτηση της διευθύντριας του Γραφείου του Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα, αναφέρει:

Αγαπητή κυρία Δασκάλα Ελένη Σιούφτα,

Κάποιος πρέπει να έρθει να σας βγάλει έξω από την τάξη και να μη σας επιτρέψει ξανά την είσοδο, γιατί:
Εχτές στην ομιλία που κάνατε για την 28η Οκτωβρίου μέσα στην εκκλησία μιλήσατε για φυλή, μιλήσατε για εχθρό που μας ναρκώνει με παραισθησιογόνα, για «το παιδί του μουσουλμάνου, του βουδιστή, του κάθε αλλόθρησκου», γιατί καταγγείλατε την ομοφυλοφιλία ως διαστροφή, σπείρατε μίσος εναντίον Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που αγωνίζονται για την επανένωση, γιατί αποφανθήκατε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο πόλεμος.

Κάποιος πρέπει να έρθει να σας βγάλει έξω από την τάξη και να μην σας επιτρέψει ξανά την είσοδο, γιατί χτες νομίζατε ότι κάνατε ομιλία υπέρ της νίκης των Ελλήνων έναντι του Μουσολίνι και του Χίτλερ, αλλά στην ομιλία σας ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ ήσασταν εσείς, ήταν αυτά που είπατε.

Αγαπητή κυρία Δασκάλα Ελένη Σιούφτα,

Κάποιος πρέπει να έρθει να πιάσει το πτυχίο σας και να το περάσει από το shredder, όχι μόνο για τα όσα είπατε, αλλά και για τα όσα δεν καταλάβατε, αν και περάσατε από πανεπιστημιακά έδρανα και αφού δεν τα καταλάβατε, πώς να τα πείτε…

Δεν είπατε ποιος αντιστάθηκε σε ποιον, στο όνομα και του ελληνικού έθνους, ποιος και γιατί καθοδήγησε την κοινωνία να αντισταθεί τότε.
Δεν είπατε ότι ήταν ψέμα πως ήταν «ενιαίος ο ελληνισμός» που πολέμησε τον χιτλεροφασισμό, κάποιοι έτρεξαν να πολεμήσουν, άλλοι περίμεναν τους Γερμανούς παραταγμένοι για να τους παραδώσουν το κλειδί της Αθήνας.
Ναι, πολέμησαν και Κύπριοι τον χιτλεροφασισμό, αλλά δεν είπατε με ποιου την πρωτοβουλία, ποιου την απόφαση, ποιου την εκστρατεία; Μήπως θυμάστε ποιου πολιτικού Κόμματος η ηγεσία σύσσωμη έτρεξε να καταταγεί;
Δεν παίζανε στρατιωτάκια στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πόλεμος ήταν ιδεολογικός. Στην φωτό, οι κύριοι που βλέπετε ήταν στο ίδιο στρατόπεδο. Μεταξάς και Γκέμπελς.

Αγαπητή κυρία Δασκάλα Ελένη Σιούφτα,
Κάποιος πρέπει να έρθει να πιάσει το πτυχίο σας και να το περάσει από το shredder….” 

Αν θέλετε να διαβάσετε την ομιλία της εκπαιδευτικού Ελένης Σιούφτας μπορείτε να την δείτε εδώ:




Δες και αυτό!