Για την απαντητική επιστολή που έστειλε στη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ η Άννυ Παπαρρούσου, εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο πρωθυπουργός απαντά στη μητέρα του Ζακ

Σύμφωνα με την κυρία Παπαρρούσου, η απάντηση του πρωθυπουργού αποτυπώνει τη βούληση που υπάρχει σε κεντρικό επίπεδο να διαλευκανθεί πλήρως το έγκλημα και να αποδοθούν ευθύνες.

«Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», είπε η δικηγόρος και εξέφρασε την ελπίδα να «αποτελέσει την κατευθυντήρια γραμμή να κινηθούν οι αρμόδιες αρχές σύντομα για να καλύψουν τα κενά που υπήρξαν προηγουμένως στη διερεύνηση του εγκλήματος».

Σε ερώτηση για το αν η οικογένεια νιώθει ικανοποίηση από την απάντηση του πρωθυπουργού, η κ. Παπαρρούσου σημείωσε: «Έχω την αίσθηση ότι η οικογένεια νιώθει ικανοποιημένη γιατί ήταν μια ανταπόκριση στην επιστολή της μητέρας. Νομίζω όμως ότι στην πραγματικότητα θα νιώσει ικανοποίηση αν κινηθούν οι αρμόδιες αρχές στην ουσιαστική αναζήτηση της αλήθειας και στη διερεύνηση όλων των πτυχών του εγκλήματος».

Θυμίζουμε ότι η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του Ζακ, είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό (σ.σ. την οποία είχε δημοσιεύσει η «Εφ.Συν.» στις 24.10.2018), ζητώντας του να μεριμνήσει για τη δίκαιη τιμωρία όσων συμμετείχαν στη δολοφονία του παιδιού της.

Στην άμεση ανταπόκρισή του ο Αλ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «εφιάλτη» όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατο του Ζακ και δεσμεύεται για την εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά και για την αντιμετώπιση του κοινωνικού κανιβαλισμού και των φαινομένων βίας και μίσους.

πηγή: efsyn.gr