Συνάντηση του ΣΥΔ με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου για θέματα LGBTQI προσφύγων

29/10/2018
από

Με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου (Μάρκο Καραβία) και με την Υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης της Υπηρεσίας Ασύλου (Ελένη Πετράκη) συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και αφορούσε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσώπων που αιτούνται διεθνούς προστασίας για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς και εφαρμογής καλών πρακτικών όπως αυτές προσδιορίζονται από τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα για το άσυλο.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΔ ανέλυσαν τις ιδιαίτερες πτυχές που αφορούν τα ζητήματα αυτά και κατέθεσαν αναλυτικό Υπόμνημα θέσεων. Εκ μέρους της Υπηρεσίας Ασύλου, ο Διευθυντής, κύριος Καραβίας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συμφωνήθηκε η διατήρηση της επαφής, ενώ κάποια εκ των θεμάτων θα εξεταστούν από την νομική υπηρεσία.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, όπως σταθερά κάνει από την ίδρυσή του και ιδιαίτερα από το 2015 που αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές, θα συνεχίσει να εργάζεται σε όλα τα απαραίτητα πεδία ώστε οι αιτούντες διεθνούς προστασίας για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου να απολαμβάνουν όλων των απαραίτητων προστασιών, δικαιωμάτων και ελευθεριών, σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!