Μετά τις ΗΠΑ και η Ουκρανία θέλει να θέσει εκτός νόμου την προστασία των ΛΟΑΤ+

28/10/2018
από

“Θέλει να αφαιρέσει τους όρους: σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου, ισότητα των φύλων και νομική αξιολόγηση βάσει φύλου από το ουκρανικό δίκαιο.”

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ουκρανίας προσπαθεί να καταστήσει παράνομες τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και όχι μόνο.

Ο Oleksandr Vilkul είναι βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης, ο οποίος πρόσφατε κατέθεσε ένα σχέδιο νόμου “για την προστασία της δημόσιας ηθικής και των παραδοσιακών αξιών».

Oleksandr Vilkul

Ο Vilkul υποστήριξε ότι η Ουκρανία χρειάζεται τον νόμο λόγω του «ψεύτικου προβλήματος των διακρίσεων εις βάρος των ανθρώπων με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό».

Στο νομοσχέδιο του, ο Vilkul θέλει να αφαιρέσει τους όρους: σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου, ισότητα των φύλων και νομική αξιολόγηση βάσει φύλου από το ουκρανικό δίκαιο. Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «ιδεολογικά προκατειλημμένους» όρους και στερούνται επιστημονικής αξίας.

Στόχος του είναι να αντικαταστήσει τον όρο “ισότητα” με το “δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες”.

Ο Vilkul προτείνει επίσης αυστηρή τιμωρία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Περιλαμβάνουν πρόστιμο από 1.000 έως 1.500 ρούβλια (US $ 35- $ 52). Αν ο κατηγορούμενος είναι δημόσιος υπάλληλος το πρόστιμο θα ανέλθει σε 3.000 ρούβλια ($ 105).

Οι επαναληπτικοί παραβάτες θα αντιμετωπίζουν συνθήκες φυλάκισης μεταξύ τριών και πέντε ετών (τέσσερις έως έξι για δημόσιους υπαλλήλους).




Δες και αυτό!