14 εικόνες γυμνών ανδρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Τραμπ (NSFW)

24/10/2018
από

«Ο πρόεδρος δεν έχει καμία ηθική πεποίθηση» δηλώνει ο καλλιτέχνης, που βρίσκεται πίσω από τις εντυπωσιακές νέες σειρές φωτογραφιών, που τονίζουν την καταπίεση.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης μοιράστηκε το έργο τέχνης και διαμαρτυρίας του με τίτλο «Gay in Trumpland» .

Πρόκειται για μία σειρά 40 φωτογραφιών του φωτογράφου Ρον Αμάτο, που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη με σκοπό την αντίσταση κατά του Τραμπ και της προεδρίας του.

Το έργο τέχνης περιλαμβάνει γυμνά και ημι-γυμνά πορτρέτα ανδρών, άλλα τυλιγμένα σε υφάσματα κι άλλα μέσα σε κουκούλια.

Ο Αμάτο έχει ονομάσει τις φωτογραφίες ως «μια οπτικοποιημένη έκφραση της κοινότητάς μας που πηγαίνει προς τα πίσω. Μέσα σε μία κοινωνία που μας αρνείται βασικές νομοθετημένες προστασίες, ενώ αναμένεται να καταργηθούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα αγάπης και οικοδόμησης κοινότητας» .

 

Ο Ρον μίλησε για το νόημα του έργου του στο GSN.

«Όταν άρχισα το project “Gay In Trumpland” τον Ιανουάριο του 2017, είχα μη ρεαλιστικούς φόβους, ότι η διοίκηση του Τραμπ θα άνοιγε πόλεμο στην LGBTQ κοινότητα. Αυτοί οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ο πρόεδρος δεν έχει καμία ηθική πεποίθηση. Θα πάει με οτιδήποτε θεωρεί πολιτικά σκόπιμο. Αυτό δίνει άδεια για τις αντι-LGBTQ δυνάμεις της διοίκησης να πραγματώνουν την ατζέντα τους. Ελπίζω, ότι το έργο αυτό θα μπορέσει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση.» 




Δες και αυτό!