Έδιωξαν λεσβιακό ζευγάρι επειδή η μία χρησιμοποίησε τις γυναικείες τουαλέτες

24/10/2018
από

Ένα queer ζευγάρι βγήκε να διασκεδάσει παίζοντας μπόουλινγκ, αλλά δυστυχώς η βραδιά κατέληξε απαίσια, μιας κι η ασφάλεια του ομοφοβικού, όπως φάνηκε, χώρου τις οδήγησε προς την έξοδο.

Η συγγραφέας Jessica Walton κι η σύζυγός της Charlie από την Αυστραλία, πήγαν να παίξουν στο κοντινό Strike Bowling για να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους.

Όμως, για την Charlie το να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες σε τέτοιους χώρους είναι πολύ στρεσογόνο, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν αμέσως, όπως λέει, να αστυνομεύσουν το φύλο.

“Δεν είναι και πολύ διασκεδαστικό για μένα και τη σύντροφό μου, γιατί ο κόσμος συχνά καρφώνει με το βλέμμα, ή σχολιάζει την παρουσία και την εμφάνισή μας. Αισθάνονται ότι είναι εξουσιοδοτημένοι στην αστυνόμευση του φύλου στις τουαλέτες. Είναι παράξενο και απαίσιο,” έγραψε στο Twitter.

Εκείνο το βράδυ, όμως, ήταν διαφορετικά. Όταν η Charlie βγήκε από τις τουαλέτες και κατευθύνθηκε προς τη σύντροφό της, που την περίμενε στον χώρο, ένας φύλακας τη σταματά και επιθετικά της λέει να αποχωρήσει από τον χώρο. Ο ίδιος είπε ακόμη στην Charlie ότι πρέπει να φύγει, επειδή χρησιμοποίησε τις γυναικείες τουαλέτες κι ότι αν δεν αποχωρήσει θα την απομακρύνουν με τη βία. Μάλιστα, αμέσως, κάλεσε κι ένα δεύτερο φύλακα. “Η σύντροφό μου τρομοκρατήθηκε” , δήλωσε η Jessica, “Φανταστείτε δύο φύλακες να σε πλησιάζουν για να σε πετάξουν έξω, επειδή πήγες τουαλέτα! Τρέμω από οργή την ώρα που πληκτρολογώ όλα αυτά.” 

Το ψεύτικο “συγγνώμη”

“Όταν ο δεύτερος φρουρός πλησίασε, η Charlie αποφάσισε να παραμείνει ήρεμη. “Έδωσε το χέρι της λέγοντας, “γεια, είμαι η Charlotte” , κι εκείνη την ώρα οι φύλακες κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με νόημα κι αποφάσισαν να της ζητήσουν να φύγει” , γράφει η Walton.

Μόλις η ίδια αντιλήφθηκε το τι είχε γίνει ζήτησε να μιλήσει με τον υπεύθυνο. Ο manager ζήτησε συγγνώμη προσωπικά και έβαλε και τους φύλακες να ζητήσουν κι εκείνοι συγγνώμη.

Το ζευγάρι όμως δεν ήταν ευχαριστημένο με την “ψευτοσυγγνώμη” τους. Ενώ τα LGBTI άτομα του προσωπικού ήταν πολύ ευγενικά μαζί τους, η Walton υπογράμμισε ότι πρέπει όλα τα άτομα του προσωπικού να φέρονται με σεβασμό στα LGBTI άτομα.

Η Walton γράφει κλείνοντας: “Δεν είναι δουλειά του LGBTIQA προσωπικού να κάνει τους LGBTIQA πελάτες να αισθανθούν ασφαλείς κι ευπρόσδεκτοι. Θα ήθελα κάποιο άτομο κι από τις δύο εταιρίες να απολογηθούν γραπτά στη σύζυγό μου, ώστε να μη γίνει ποτέ ξανά.” 




Δες και αυτό!