Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών διεξήγαγε “διεπιστημονική” συζήτηση με ομιλητές δύο παπάδες

22/10/2018

“Καλούμε τα μέλη μας, τους φορείς της πόλης και τους πολίτες και να παραστούν στην εκδήλωση όπου θα δοθεί χρόνος για σχολιασμό και συζήτηση επί της θεματολογίας της ημερίδας”,

Αυτό ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε εχθές στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, με κεντρικό θέμα την ταυτότητα φύλου (σ.σ. μόνο αυτό δεν ήταν το θέμα).

Σ΄αυτή λοιπόν την ημερίδα ο ιατρικός σύλλογος έκρινε σκόπιμο να καλέσει και δύο κληρικούς, για να λάβουν μέρος σ΄αυτή την άκρως “επιστημονική” συζήτηση. Ανάμεσα στους ομιλητές και ο Θάνος Ασκητής, ένας ψυχίατρος που επανειλημμένως έχει εκφράσει θέσεις παθολογικοποίησης των τρανς ταυτοτήτων.

Με τη σύγχρονη επιστημονική κοινότητα να παίρνει ξεκάθαρη θέση και αποστάσεις από το κακοποιητικό παρελθόν της – μόλις τον περασμένο Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την τρανς κατάσταση από τη λίστα με τις ψυχικές διαταραχές – είναι απορίας άξιο που ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών επιλέγει να “συζητά” με όρους Mεσαίωνα.

Την ανησυχία του εξέφρασε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών μέσα από το τελευταίο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

“Με το παρόν δελτίο τύπου, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των τρανς ανθρώπων, δηλώνει την έντονη ανησυχία του σχετικά με φερόμενη ως «διεπιστημονική» συζήτηση που διοργάνωσε, χτες Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας με ομιλητές δύο κληρικούς αλλά και έναν ψυχίατρο που επανειλημμένως έχει εκφράσει θέσεις παθολογικοποίησης των τρανς ταυτοτήτων, οι οποίες δε συνάδουν με τις σύγχρονες θέσεις της επιστημονικής κοινότητας για ζητήματα ταυτότητας φύλου.” (διαβάστε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου)

Δελτίου τύπου εξέδωσε και ο επιστημονικός φορέας που ασχολείται με την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, Orlando LGBT+.

https://www.facebook.com/orlandolgbt.gr/posts/1444326562370768?__tn__=K-R

https://www.facebook.com/orlandolgbt.gr/posts/1445599062243518?__tn__=K-R

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!