Η Cate Blanchett υποστηρίζει τους straight ηθοποιούς σε gay ρόλους

21/10/2018
από

Το hollywood έχει κατακριθεί αρκετά για την διανομή gay ρόλων σε straight ηθοποιούς. Aυτός ήταν ο λόγος εξάλλου που η Scarlett Johansson παραιτήθηκε από τον trans ρόλο που είχε πάρει για το Rub & Tug.

Η Cate Blanchett, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία Carol του 2015, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της τη διαφωνία της με αυτό. Ο λεσβιακός ρόλος που ενσάρκωσε στο Carol, οδήγησε σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητά της, στις συνεντεύξεις. Ωστόσο, η Blanchett δήλωσε αποφασισμένη να παλέψει μέχρι θανάτου για το δικαίωμα των ηθοποιών να παίζουν ρόλους εκτός της εμπειρίας τους. Για εκείνη, αυτό συνιστά και την ουσία της υποκριτκής.

Ανάμεσα σε όσους αντιτίθενται σε αυτή τη θέση, και κατ’επέκταση στη στάση του Hollywood προς τους νέους ηθοποιούς, είναι ο Sir Ian McKellen. Δεν είναι ότι τα βραβεία Oscar φημίζονται γενικώς για τη στάση τους προς τη διαφορετικότητα, αλλά προκαλεί εντύπωση ότι ούτε ένας ανοιχτά gay ηθοποιός δεν έχει βραβευτεί ποτέ. Αντιθέτως, straight ηθοποιoί έχουν βραβευτεί πολλές φορές για ενσάρκωση gay ρόλων (όπως ο Tom Hanks για το Philadelphia).

πληροφορίες από: jenny.gr




Δες και αυτό!