Το ξεκαθάρισμα της Lea DeLaria: “Δεν είμαι λεσβία!”

17/10/2018
από

Η Lea DeLaria δε θέλει να τη λένε “λεσβία” και το μάθαμε, όταν, στο Hudson River Park Gala, ο οικοδεσπότης Jay Leno τη σύστησε στο κοινό χρησιμοποιώντας τη λέξη από L.

“Δε χρειάζεται να πεις “λεσβία” , του φώναξε η Lea από το ακροατήριο.

Αργότερα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Leno, για ακόμη μία φορά, πήγε να πει “λεσβία” …ε, και τότε η Lea αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: “Δεν είμαι λεσβία! Είμαι dyke! Καταλάβετέ το σωστά! Δε συμμετέχω σ’ αυτό το LGBTQ αλφάβητο. Μέχρι να πούμε όλα τα γράμματα, η παρέλαση τελείωσε!” 

Στιγμιότυπο από τη βραδιά του Gala: από τα αριστερά η Lea DeLaria, ο οικοδεσπότης της βραδιάς Jay Leno κι οι Martha Stewart, Gaby Hoffman & Claire Danes

Η Lea έχει μιλήσει και στο παρελθόν σχετικά με το ακρωνύμιο LGBT, αλλά και για το πιο αναλυτικό LGBTQQIAAP2 + (λεσβίες, gay, bi, τρανς, queer, questioning, intersex, asexual, σύμμαχος, pansexual, two-spirit):

“Ένα κομμάτι μου πιστεύει, ότι αυτή η συμπεριληπτικότητα, στο να αποκαλούμαστε LGBTQQTY-οτιδήποτε-LMNOP, τείνει να υπερτονίζει τις διαφορές μας και γι ‘αυτό αρνούμαι να το κάνω. Λέω queer. Queer είμαστε όλοι. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα που έχουμε στην queer κοινότητα, μέχρι σήμερα, και θα συνεχίσει να είναι το μεγαλύτερο θέμα, ώσπου να μάθουμε να αποδεχόμαστε τις διαφορές μας, γιατί αυτό είναι το θέμα” .




Δες και αυτό!