Ο Scott Morrison περνά νόμο σε βάρος LGBT μαθητριών/τών

12/10/2018
από

Ο Scott Morrison, πρωθυπουργός της Αυστραλίας, που ανέλαβε καθήκοντα στις 24 Αυγούστου του 2018, αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος, δήλωσε ότι τα θρησκευτικά σχολεία θα πρέπει να λειτουργούν, σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους αρχές και πεποιθήσεις κι ότι “κανένας” δε μπορεί να τους υποδεικνύει διαφορετικά.

Μετά από λίγες ώρα, προέβει και πάλι σε δηλώσεις, λέγοντας ότι τα σχολεία δεν πρέπει να μπορούν να αποκλείουν μαθήτριες και μαθητές στη βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Μάλιστα, στο Sky News, είπε την Πέμπτη ότι «θα δεχτεί ευχαρίστως την κριτική» για το γεγονός ότι έπρεπε να είχε αποκλείσει από πολύ νωρίτερα τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά ισχυρίστηκε ότι η έκθεση για την θρησκευτική ελευθερία του Ruddock υποεκπροσωπήθηκε.

Οι LGBTI οργανώσεις φοβούνται ότι, μέσω αυτού του ομοσπονδιακού νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία, δίνεται η δυνατότητα στα σχολεία να προσπεράσουν τον νόμο του κράτους, που διαφυλάττει τις διακρίσεις σε βάρος LGBT μαθητριών και μαθητών, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και ταυτότητας φύλου, επικαλούμενα αυτόν τον νόμο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!