6 ελληνικά βιντεάκια του youtube που ασχολούνται με το coming out

11/10/2018
από

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Coming Out και ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή το 1988. Έκτοτε γιορτάζεται κάθε 11η Οκτωβρίου σε πολλές χώρες του κόσμου.

Στο ελληνικό youtube, αν και δεν υπάρχουν πολλές αναφορές ακόμη πάνω σ’ αυτό το θέμα, βρίσκει κανείς λίγα και πολύτιμα βίντεο, που είτε αναφέρονται σ’ αυτό, είτε μοιράζονται κάποια ιστορία, είτε δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, tips και συμβουλές.

Βρήκαμε 6 ελληνικά βίντεο που αναφέρονται στο coming out και σας τα παραδίδουμε:

Nicole K

Μας επεξηγεί τους όρους της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ δίνει συμβουλές προς τα τρανς άτομα.

Colour Youth

Το 2015 η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, αναγνωρίζοντας την σημασία της διεκδίκησης της ορατότητας της κοινότητας, κυκλοφόρησε ένα βίντεο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Coming Out με τίτλο “Είμαι απλά εγώ” και με τη συμβουλή “πάρε τον χρόνο σου” !

Fixieyea

Με τον τίτλο “ΛΕΣΒΙΑ” με κεφαλαία γράμματα, επιχειρείται ένα rebranding της λέξης “λεσβία” στα ελληνικά και μέσα από αυτήν τη διαδικασία κάνει κι η ίδια, πολύ πολύ γλυκά, το δικό της coming out.

MR Ampa

Με ένα βίντεο με τον τίτλο: “Η αλήθεια μου και ταυτότητα φύλου” μιλά για όσα νιώθει, σχετικά με την ταυτότητα φύλου, τα στερεότυπα και τα χρόνια που πέρασε μέσα στη ντουλάπα.

BUD PLUG

Οι συνήθεις ύποπτοι, Νικόλας και Σωτήρης, ήρθαν φέτος με ένα βίντεο από τη σειρά “Μωωωωωρή” για να μιλήσουν για το Coming Out, να δώσουν χρήσιμα tips και φυσικά να γιορτάσουν τη σημερινή μέρα!

konstantinos madias

Σε αυτό το βίντεο δίνονται οι “5 καλύτεροι τρόποι” για να κάνεις coming out! “Σπάστε αυτήν τη ντουλάπα, ή κι όχι ακόμη…”

BONUS: It Gets Better Greece

“Το It Gets Better Greece γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Coming Out! Μέρα αποδοχής, θάρρους, ελευθερίας, αγάπης και σεβασμού του εαυτού μας και των άλλων!” 




Δες και αυτό!