Δεκαοχτώ άτομα που βγήκαν από την ντουλάπα και έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν

11/10/2018
από

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα Coming Out*, είπαμε – όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα- να σας θυμίσουμε κάποια πρόσωπα που μέσα στο 2018 πήραν μια απλή απόφαση. Να βγουν από τη ντουλάπα τους και να ζήσουν αληθινά!

Aaron Thomas

Ο τραγουδιστής έκανε coming out ως bi, αναγγέλλοντας τα σχέδιά του για να αλλάξει το όνομά του και να αφήσει την πνευματική μουσική πίσω, για να επικεντρωθεί σε μια καριέρα ως καλλιτέχνης της R & B.

Hurley Haywood

Ο Hurley Haywood, μετά από δεκαετίες δημοσιότητας, κάνει coming out ως gay, σε ηλικία 69 ετών και το ερώτημα που αναδύεται δεν είναι άλλο από το εξής: Ο αγωνιστικός του συνεργάτης ήταν μόνο συνεργάτης του;

Alyson Stoner

Η χορεύτρια, τραγουδίστρια και πρώην αστέρι της Disney, Alyson Stoner έκανε coming out ως queer στην Teen Vogue αναφέροντας ότι την ελκύουν και «άνδρες, γυναίκες και άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται με άλλους τρόπους».

Sandra Forgues

Η Ολυμπιονίκης Sandra Forgues αγωνίστηκε στο καγιάκ, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο το 1996 στην Ατλάντα και το χάλκινο στη Βαρκελώνη, ενώ κέρδισε επίσης παγκόσμια πρωταθλήματα το 1991 και το 1997 και κυριάρχησε στο άθλημα εκείνη την δεκαετία εκπροσωπώντας την Γαλλία. Η Sandra σήμερα είναι 48 ετών και αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς γυναίκα.

Robert Páez

O 23χρονος δύτης έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα για το OutSports. Σ΄αυτό εξηγεί ότι έκανε coming οut για πρώτη φορά στη μητέρα του όταν ήταν 18. Όπως όμως χαρακτηριστικά γράφει εκείνη το γνώριζε ήδη.

Conchita wurst

Η drag queen από την Αυστρία έκανε coming out ως θετική στον HIV, μετά από τον εκβιασμό που υπέστη από έναν πρώην σύντροφός της.

Zander Hodgson

Το μοντέλο και ηθοποιός από τη Μεγάλη Βρετανία ανέβασε ένα συναρπαστικό βίντεο στο youtube με το οποίο κάνει coming out ως gay.

Janelle Monáe 

Η δημοφιλής τραγουδίστρια-ηθοποιός Janelle Monáe μίλησε για τη σεξουαλικότητά της, αποκαλύπτοντας ότι έχει «σχέσεις με άνδρες και γυναίκες» .

Mounir Mahjoubi

Ένας Γάλλος υπουργός έκανε coming out ως gay για να τονίσει πώς μπορεί να σταματήσει η ομοφοβία με την ορατότητα.

Jason Mraz

Ο Τζέισον Μραζ, με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας, θέλησε να δείξει την υποστήριξή του προς την LGBTQ κοινότητα με ένα ποίημα.

Nir Rotenberg

Ο Nir Rotenberg είναι πρωταθλητής πάλης και όπως δήλωσε ότι με το δικό του coming out θέλει να βοηθήσει κι άλλους αθλητές να κάνουν το ίδιο.

Collin Martin

Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι είναι gay. Πρόκειται για τον μοναδικό ενεργό ποδοσφαιριστή των ΗΠΑ που διαγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις και είναι out. Ο 23χρονος αποφάσισε να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του με αφορμή το Pride παιχνίδι της Minnesota United με την FC Dallas.

Brendon Urie

Ο Brendon Urie, ο frontman των Panic! At the Disco έκανε coming out ως πανσέξουαλ, σε συνέντευξή του στο Paper και δήλωσε ότι δε «νοιάζεται» για το φύλο.

Paris Jackson

H κόρη του θρύλου της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, έκανε coming out ως bisexual μέσω του Instagram.

Rebecca Sugar

Η Rebecca Sugar έκανε coming out ως «non-binary γυναίκα». Το Steven Universe είναι ένα δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Αμερική, γνωστό ως ένα από τα πιο φιλικά,προς την queer κοινότητα, που προβάλλεται στο Cartoon Network και δημιουργός του είναι η Rebecca Sugar.

Garrett Clayton

Ο Garrett Clayton, που πρωταγωνίστησε στην ταινία του Disney Channel «Teen Beach Movie»και έγινε γνωστός μέσα από «Hairspray Live» του NBC και την ταινία «King Cobra», έκανε coming out ως gay.

Tadd Fujikawa

Ο Tadd Fujikawa έγινε ο πρώτος επαγγελματίας γκολφέρ, που κάνει coming out ως gay κι ελπίζει η ιστορία του να βοηθήσει άλλα άτομα μέσα από την LGBT+ κοινότητα.

Kevin McHale

Ο ηθοποιός Kevin McHale δημοσίευσε μια φωτογραφία στο instagram με την οποία αποκάλυψε τον σύντροφό του.


*Με αφετηρία τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή, η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out γιορτάζεται κάθε 11η Οκτωβρίου σε πολλές χώρες. Η ημερομηνία παραπέμπει στη μεγάλη Εθνική Πορεία για τα γκέι δικαιώματα προς την Ουάσινγκτον (11/10/1987).



Δες και αυτό!