Σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύει σήμερα το VICE Greece, το DNA από το αίμα του Ζακ βρέθηκε στο μαχαίρι με βάσει την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, που δόθηκε χθες το πρωί, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων (ΔΕΕ).

Ακόμη, σύμφωνα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, που προσπάθησε να σταματήσει το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ, ένας άνδρας με μαύρα ρούχα να βάζει το μαχαίρι στον λαιμό του Ζακ κι ο μάρτυρας του φωνάζει: «Τι θα κάνεις τώρα; Θα τον σφάξεις;» . Το μαχαίρι, προφανώς, ακούμπησε τον λαιμό του αιμόφυρτου Ζακ.

Ακόμη, το δελτίο του ασθενοφόρου, που παρέλαβε τον Ζακ από την Γλάδστωνος, που έφερε στη δημοσιότητα ο 105,5 Στο Κόκκινο, επιβεβαιώνει και τυπικά την εικόνα που προκύπτει από τις μαρτυρίες και τα βίντεο, ενισχύοντας τα ερωτήματα σχετικά με την στάση και τον επαγγελματισμό του ΕΚΑΒ:

“Είναι σαφές από το δελτίο του ασθενοφόρου, ότι ο Ζακ Κωστόπουλος παρελήφθη χωρίς αναπνοή και με απώλεια συνείδησης. Δυσανάγνωστα είναι τα σημεία που αναφέρονται στο σφυγμό και την αρτηριακή του πίεση, με τα στοιχεία να προσομοιάζουν με μουτζουρωμένα μηδενικά. Η αναφορά SPO2, που καταγράφει τον κορεσμό του οξυγόνου, είναι 0% , κάτι που όπως μας εξήγησαν γιατροί δεν αντιστοιχεί σε κανονική τιμή και πιθανότατα σημαίνει ότι το οξύμετρο δεν μπόρεσε να μετρήσει τίποτα, γεγονός που συγκλίνει ότι ο Ζακ δεν είχε σφυγμό. Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί ότι ήταν ήδη νεκρός, είναι ότι κατά τη μεταφορά του δεν του έβαλαν οξυγόνο.” 

http://www.stokokkino.gr