Κλείδωσαν την κόρη τους στο σπίτι μετά από το coming out της

03/10/2018
από
People hold candles as they take part in a demonstration to prostest against homophobia on October 30, 2013 near the Coliseum in Rome. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO (Photo credit should read ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images)

Οι αρχές της Ιταλίας απελευθέρωσαν μία έφηβη, που την είχαν κλειδώσει, οι γονείς της, στο σπίτι, όταν έκανε coming out, ως λεσβία.

Η LGBT+ οργάνωση Gay Center με έδρα τη Ρώμη ανακοίνωσε ότι μία 17χρονη έφηβη κοπέλα ελευθερώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφού είχε καλέσει σε γραμμή στήριξης, από μία συντονισμένη επιχείρηση ειδικής ομάδας της αστυνομίας, για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Photo credit should read ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images

Οι αρχές έφτασαν στο σπίτι μετά από αναφορές και τη βρήκαν κλειδωμένη μέσα” , αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Gay Center Fabrizio Marrazzo στο PinkNews.

Ανέφερε, ακόμη, ότι οι γονείς του κοριτσιού την κρατούσαν κλειδωμένη μέσα στο σπίτι εδώ κι έναν χρόνο, αφήνοντάς την μόνο να βγαίνει σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Photo credit should read ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images

Από τη στιγμή που έκανε coming out στην οικογένειά της, η ζωή της έγινε εφιάλτης,” περιγράφοντας πώς η οικογένειά της, της απαγόρευσε να πηγαίνει στο σχολείο και την κακοποιούσαν.

Το κορίτσι προσπάθησε να αποδράσει μία φορά και επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά οι αξιωματικοί τη γύρισαν πίσω στο σπίτι.

Ο Marrazzo ανέφερε ακόμη ότι σήμερα το κορίτσι είναι ασφαλής κι ότι η οργάνωση την υποστηρίζει για να ξαναχτίσει τη ζωή της και πρόσθεσε:

“Αυτό που είναι κανονικό για τους εφήβους, δεν είναι και τόσο για τις λεσβίες και τα gay έφηβα άτομα. Πιστεύουμε ότι το σημαντικό είναι να εγκριθεί νομοθεσία κατά της ομοφοβίας όσο πιο γρήγορα γίνεται.” 




Δες και αυτό!