Ο κόσμος για την Ημέρα Bi Ορατότητας

24/09/2018
από

Χθες, 23 Σεπτεμβρίου, γιορτάστηκε η Ημέρα Ορατότητας Αμφιφυλόφιλων (#BiVisibilityDay) σε όλο τον κόσμο. Οι Bisexual, οι LGBT κοινότητα και άλλοι σύμμαχοι ύψωσαν με υπερηφάνεια μοβ-ροζ-μπλε σημαία σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Πρώτη φορά οργανώθηκε στη Διεθνή λεσβιακή και ομοφυλοφιλική συνδιάσκεψη στο Γιοχάνεσμπουργκ. Τρεις ακτιβιστές των δικαιωμάτων των αμφιφυλόφιλων ήταν αυτοί που ξεκίνησαν αυτή τη γιορτή: Wendy Curry, Michael Page και Gigi Raven Wilbur. Ανάγκη για τη δημιουργία της ημέρας ήταν η έντονη περιθωριοποίηση των αμφιφυλόφιλων ατόμων, που συνέχιζε να υπάρχει ακόμα και μετά τα γεγονότα του Stonewall, τόσο από τα κινήματα που είχαν δημιουργηθεί από αυτό, όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά ποστ από διάφορα μέρη:

Ευρώπη

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο βρετανικά ιδρύματα το Royal Mail και το Τμήμα Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, καθώς και η ομάδα Leeds Hunters RUFC, ύψωσαν τη μοβ-ροζ-μπλε σημαία το Σαββατοκύριακο.

Στη Νορβηγία, LGBTI και Bisexual ομάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Trondheim.

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Το Λος Άντζελες έγραψε ιστορία διοργανώνοντας το πρώτο γνωστό Bi Pride.

Στη Νέα Υόρκη, το γνωστό LGBT Center ύψωσε τη σημαία για να δείξει την υποστήριξή του.

Οι AmBi Social οργάνωσαν μια συνάντηση στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Παγκοσμίως

Τα Ηνωμένα Έθνη σηματοδότησαν την ημέρα με ένα βίντεο για το πώς να είσαι καλύτερος σύμμαχος της κοινότητας των δύο.

Η πρώτη LGBTI ομάδα του Ιράκ, Iraqueer” ανέβασε επίσης στο Twitter.

Η φοβία και ο ρατσισμός που υφίστανται οι αμφιφυλόφιλοι, τόσο έξω, όσο και μέσα στην LGBTI κοινότητα, είναι εμφανής ακόμα και σήμερα. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, διότι οι bisexual αντιμετωπίζονται πολλές φορές ως άτομα τα οποία διανύουν μία “φάση” και ότι αργότερα θα “μεταλλαχθούν” είτε σε gay είτε σε straight. Μ’ αυτό τον τρόπο διαιωνίζεται η καταστροφική, θα λέγαμε, αντίληψη ότι η αμφιφυλοφιλία είναι “μόνο μια φάση”. 

https://twitter.com/evanrachelwood/status/1044102554471157760

Ελπίζουμε πως σιγά σιγά όλες αυτές οι διακρίσεις θα σταματήσουν να υπάρχουν στον κόσμο και οι άνθρωποι δεν θα αισθάνονται την παραμικρή ενοχή γι’ αυτό που είναι!


https://avmag.gr/57595/imera-oratotitas-amfifilofilon-imera-amfipnisis/

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!