Έλουσαν με βενζίνη τον σύντροφό του & γέμισαν το σπίτι με σβάστικες

17/09/2018
από

Ομόφυλο ζευγάρι από την Ιταλία έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης στο σπίτι τους σε χωριό της Βερόνα.

Ο 23χρονος Andrea Gardoni, κι ο 59χρονος Angelo Amato παντρεύτηκαν στην Ισπανία πριν από τρία χρόνια. Από τότε, ζουν μαζί σε ένα ιταλικό χωριό έξω, από τη Βερόνα, την Stallavena.

Στις 13 Σεπτεμβρίου ξύπνησαν μέσα στη νύχτα από κάτι θορύβους, που ακούγονταν έξω από το σπίτι τους. Ο Andrea άνοιξε την πόρτα για να τσεκάρει και είδε μία σκοτεινή, ψηλή φιγούρα. Πριν προλάβει να αντιδράσει, ο δράστης τον έλουσε με βενζίνη κι έφυγε τρέχοντας.

Ο ίδιος θυμάται: “Στην αρχή δεν κατάλαβα ότι ήταν βενζίνη. Το μόνο που ένιωθα ήταν ότι το πρόσωπό μου, τα μάτια μου κι ο λαιμός μου καίγονταν.”

Ο Andrea κι ο Angelo αργότερα βρήκαν άλλα τρία άδεια μπιτόνια βενζίνης, ακριβώς έξω από την πόρτα τους. Προφανώς, ο δράστης είχε σκοπό να βάλει φωτιά στο σπίτι τους. Επιπλέον, βανδάλισε τους τοίχους του σπιτιού τους με σβάστικες, ομοφοβικές και ναζιστικές εκφράσεις, όπως: ‘faggots burn’ και ‘we will send you all to the gas chambers’.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι δέχεται ομοφοβική επίθεση. Τον Αύγουστο τους επιτέθηκε στη Βερόνα μία ομάδα ανδρών, επειδή περπατούσαν πιασμένοι χέρι-χέρι.




Δες και αυτό!