Στα δικαστήρια δύο λεσβίες γιατί έδωσαν στον γιο τους “κοριτσίστικο” όνομα

17/09/2018
από

Οι υπάλληλοι μιας δημόσιας υπηρεσίας στη Γαλλία προσπαθούν να σταματήσουν δύο γυναίκες να δώσουν στον γιο τους το όνομα “Ambre”, υποστηρίζοντας ότι το όνομα αυτό “είναι για κορίτσια”.

Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο όταν το λεσβιακό ζευγάρι αποφάσισε να δηλώσει το όνομα του παιδιού. Ήταν τότε, που ο αρμόδιος υπάλληλος αρνήθηκε να ολοκληρώσει την καταγραφή με τη δικαιολογία “ότι το όνομα αυτό θα μπερδέψει το παιδί με τρόπο επίπονο”.

Οι δυο γυναίκες, που ζουν στην πόλη Etel στη βορειοδυτική Γαλλία, έχουν ήδη βρεθεί μια φορά στο δικαστήριο για τον λόγο αυτό. Η απόφαση, μάλιστα, αναγνώριζε το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιες για το όνομα του γιου τους.

Οι κατήγοροι όμως άσκησαν έφεση (μέσω του εισαγγελέα) στην απόφαση ζητώντας την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η Alice Gondelle, η μία μητέρα του παιδιού, δήλωσε στο Pinknews ότι “δεν μπορεί να καταλάβει την υπηρεσία και τον λόγο για τον οποίο αντιτίθεται στην απόφασή τους”. 

“Η γυναίκα μου και εγώ ερωτευθήκαμε το όνομα Amber. Το βρήκαμε γλυκό και κομψό. Κάναμε κάποια έρευνα και διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείται και από τα δύο φύλα”.

Η ίδια, επίσης, έγραψε ένα κείμενο εξ ονόματος του γιου της, το οποίο μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Το όνομά μου είναι Ambre, είμαι οκτώ μηνών και είμαι αγόρι”, 

“Το όνομά μου χρησιμοποιείται κυρίως από κορίτσια, αλλά στην αρχή του αιώνα ήταν ουσιαστικά ένα όνομα για αγόρια!”

“Για να κάνω το όνομά μου επίσημο σας ζητώ να υπογράψετε την παρακάτω έκκληση…”

“Μην αφήσετε την γνώμη κάποιου άλλου να καθορίσει την πραγματικότητά μας”.




Δες και αυτό!