Το συγκινητικό μήνυμα της Αν Χάθαγουεϊ σ’ ένα 10χρονο τρανς κορίτσι

17/09/2018
από

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της Human Rights Campaign στο 22ο ετήσιο Εθνικό Δείπνο της, το Σάββατο που μας πέρασε, 15 Σεπτεμβρίου.

Η Αν Χάθαγουεϊ παρέλαβε το Εθνικό Βραβείο Ισότητας της HRC.

Ανέβηκε στο βήμα, όπως συνηθίζεται και αναφέρθηκε σ’ ένα γραμμά που της έστειλε ένα 10χρονο τρανς κορίτσι, η Έλλα.

Η Έλλα διάλεξε αυτό το όνομα από την ταινία “Έλλα, η μαγεμένη” του 2004, που πρωταγωνιστούσε η Χάθαγουεϊ. Το κορίτσι ευχαριστούσε την ηθοποιό για το θάρρος της να είναι σύμμαχος. Η Χάθαγουεϊ της απάντησε από το βήμα:

“Έλλα, γλυκιά μου, θέλω να σου ξεκαθαρίσω μια για πάντα κάτι, χρειάζεται μηδενικό θάρρος για να σε αγαπώ.” 

Κατά την ομιλία της μίλησε για το πόσο πολύ σοκάρεται μ’ όσα ακούει να συμβαίνουν στον κόσμο κάθε μέρα.

Μίλησε ακόμη για το προνόμιό της. Πάνω απ’ όλα, είπε, ότι την έθετε στο επίκεντρο ενός «καταστρεπτικού και ευρέως αποδεκτού μύθου» .

“Του μύθου ότι η gay κατάσταση περιστρέφεται γύρω από την straight κατάσταση, η τρανς κατάσταση περιστρέφεται γύρω από την cis κατάσταση και όλες οι φυλετικές καταστάσεις περιστρέφονται γύρω από την λευκή.” 

Η ηθοποιός επισήμανε ότι κάνοντας παρέα με την LGBTI κοινότητα διδάχθηκε να μη δέχεται αυτόν τον μύθο. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος αδελφός της είναι gay.

“Εκτιμώ αυτήν την κοινότητα, γιατί μαζί, δε θα αμφισβητήσουμε, απλώς, αυτόν τον μύθο, θα τον καταστρέψουμε. Ας κάνουμε κομμάτια αυτόν τον κόσμο κι ας χτίσουμε έναν καλύτερο.” 

 




Δες και αυτό!