Στο Τελ Αβίβ (και όχι στην Ιερουσαλήμ) ο τελικός της Eurovision

16/09/2018
από

Μετά τη νίκη της Netta στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τα ποια θα ήταν τελικά η πόλη που θα φιλοξενούσε την επόμενη διοργάνωση. Αρκετοί ήταν, μάλιστα, αυτοί που πίστευαν πως ο διαγωνισμός θα γίνει τελικά στην Ιερουσαλήμ (μετά και από τη δήλωση της Netta, τη βραδιά του τελικού).

Την Πέμπτη όμως ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ. Η ευρωπαϊκή ένωση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών (EBU) έλαβε την απόφαση, αφού οι διοργανωτές εξέφρασαν ανησυχίες ότι η Ιερουσαλήμ δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει την εκδήλωση λόγω πολιτικών, θρησκευτικών και διπλωματικών ζητημάτων.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χούλνταϊ δήλωσε ευχαριστημένος, μιας και η πόλη είναι ιδιατέρως ανοιχτή σε θέματα διαφορετικότητας. “Είναι τιμή για την πόλη να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2019”, δήλωσε.

“Η αγαπημένη μας πόλη κέρδισε διεθνή εκτίμηση ως μια ανοιχτή πόλη, ένα φιλόξενο σπίτι για την LGBT κοινότητα Το Τελ Αβίβ είναι μια παγκόσμια πόλη που σέβεται όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!