update για την βίαιη ομοφοβική επίθεση στο Γκάζι

03/09/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Όπως δημοσιεύσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας – το οποίο βρίσκετε εδώ – την προηγούμενη Κυριακή μια παρέα gay αγοριών που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο δέχτηκε βίαιη επίθεση από 7 άτομα στο Γκάζι, μετά από καμάκι που έκανε ένα εκ των παιδιών στον διερχόμενο. Ένα από τα παιδιά τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μπει στο νοσοκομείο.

Αρχικά θα χαρείτε να μάθετε οτι το παιδί χτες πήρε εξιτήριο και είναι καλά. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά “μάτσο νοοτροπίας” και κάθε βίαιη συμπεριφορά που πάντα έχει τις ρίζες της στη βία και τον φόβο. Τα lgbt άτομα έχουμε πάρα πολλές φορές υπάρξει αποδέκτες της και πλέον είναι καιρός να σταματήσει. Τα παιδιά ήδη έχουν προχωρήσει σε μήνυση κατά αγνώστων.

Θα σας κρατάμε ενήμερους/ες με ότι νέα έχουμε.

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΌΛΚΕ:

Θέμα: Ο νόμος της «μάτσο» νοοτροπίας και οι ανεξέλεγκτες επιπτώσεις της

 

Για άλλη μια φορά ερχόμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε το λυπηρό μεν, ακραίο δε, φαινόμενο της βίας και της απάνθρωπης επιθετικότητας σε δημόσιο χώρο κατά γκέι ατόμων, που μόνο ομοφοβία, μη ανοχή και sex panic* θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου παρέα τεσσάρων γκέι αντρών νεαρής ηλικίας, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο επί της Ιεράς Οδού στο Γκάζι, δέχτηκαν επίθεση από επτά άγνωστα τους άτομα γιατί ένας από την παρέα «τόλμησε» να πειράξει λεκτικά κάποιο διερχόμενο! Το συμβάν θα ήταν άνευ σημασίας και θα έληγε εκεί, αλλά δυστυχώς η «μάτσο» νοοτροπία και η ψυχολογία του όχλου οδήγησαν στη τυφλή βία στέλνοντας τον ένα από τους γκέι στο χειρουργείο με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

Ευτυχώς, που διερχόμενο περιπολικό έδωσε τέλος στη μήνη του θιγμένου «αντρισμού» των επτά αγνώστων, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή ενώ οι περαστικοί και οι οδηγοί των υπόλοιπων οχημάτων προτίμησαν να παραμείνουν θεατές χωρίς να προσφέρουν τη παραμικρή βοήθεια στον σοβαρά τραυματισμένο συνάνθρωπο τους. Τα θύματα έχουν ήδη δώσει κατάθεση στο υπεύθυνο για την περιοχή αστυνομικό τμήμα, ενώ πρόκειται σύντομα να προχωρήσουν στη κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων.

Η βία δεν εμφανίζεται απ’ το πουθενά. Πηγάζει από όλα τα συστήματα καταπίεσης και διακρίσεων ενώ το ευνοϊκό γι’ αυτήν κλίμα διαμορφώνουν οι ομοφοβικές και μισαλόδοξες ρητορικές.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΤΗ ΣΙΩΠΗ

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!