Απαντούν στην ομοφοβία βάφοντας το σπίτι τους με τα χρώματα του Pride

04/09/2018
από

Ένα ζευγάρι λεσβιών από την Πενσιλβανία αποφάσισε να μην ανεχτεί την ομοφοβική συμπεριφορά των γειτόνων του, οπότε έβαψε όλο το σπίτι στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η Lisa Licata και η Sherry Lau μετακόμισαν στο σπίτι τους στο Penn Hills πριν από πέντε χρόνια. Αρχικά, κράτησαν κρυφή τη σχέση τους κι είπαν ότι ήταν μητέρα και κόρη, μιας και είχαν ακούσει τους γείτονες να λένε κάποια ομοφοβικά πράγματα.

Ένα χρόνο αργότερα, όμως, οι γείτονες Ron Makay και Iolanda Wieczorkowski έμαθαν την αλήθεια.

«Φάνηκε να αλλάζουν συμπεριφορά, όταν έμαθαν ότι είμαι παντρεμένη με τη γυναίκα μου, ότι είμαι gay» , δήλωσε η Lau στον τοπικό σταθμό ειδήσεων WTAE. “Μας αποκαλούσαν “homos” , “dykes” , “lesbians” , τέτοια πράγματα.

Δεν τελείωσε όμως εκεί.

Η Licata κι η Lau πιστεύουν ότι ο γείτονας Makay πυροβόλησε το σκυλάκι τους με πιστόλι BB. Ο ίδιος το αρνείται. Τα αρχεία του δικαστηρίου, όμως, δείχνουν ότι η αστυνομία έχει κατηγορήσει τον Makay στο παρελθόν για σκληρότητα σε βάρος ζώων και μάλιστα τότε είχε χρησιμοποιήσει ένα αεροβόλο όπλο.

Για να μη σας τα πολυλογούμε…

Πριν από δύο χρόνια, το ζευγάρι έχτισε ένα φράχτη ανάμεσα στα σπίτια τους και τον ζωγράφισε με τα χρώματα της σημαίας του Pride. Ο Makay κι η Wieczorkowski συνέχισαν να παρενοχλούν το ζευγάρι των δύο γυναικών και να διαμαρτύρονται για το φράχτη.

«Όταν διαμαρτυρήθηκαν για τον φράχτη που ήταν πολύχρωμος, τότε ήταν που μας ήρθε η ιδέα και το αποφασίσαμε «Ας κάνουμε και το σπίτι» , είπε η Licata.

Έβαψαν την πλευρά του σπιτιού τους, που βλέπει προς τους συγκεκριμένους γείτονες και τώρα σχεδιάζουν να βάψουν ολόκληρο το σπίτι τους.

Η Licata δήλωσε ακόμη: «Δε θέλω να γίνουμε φίλοι, απλά θέλω να μας αφήσουν ήσυχες. Απλά θέλω να σταματήσουν.” 

Όταν τα μέσα μίλησαν με τον δικηγόρο του Makay για την υπόθεση με το σκυλάκι, δεν απάντησε και περιορίστηκε στη φράση: «κανένα σχόλιο» .

Η τοπική κοινότητα υποστηρίζει τις δύο γυναίκες και τις ενέργειές τους!




Δες και αυτό!