Εφαρμογή για πρόσβαση σε ασφαλές σεξ εμπνέεται από το Pokemon Go

03/09/2018
από

Προγραμματιστές εφαρμογών φιλοδοξούν να καταπολεμήσουν την αύξηση της μετάδοσης του ιού του HIV στις Φιλιππίνες, με μία νέα εφαρμογή, που εμπνέεται από το Pokemon Go.

Η νέα εφαρμογή για smartphone στις Φιλιππίνες διασυνδέει περισσότερα LGBTI άτομα σε “safe spaces” , όπου παρέχονται δωρεάν προφυλακτικά, εξασφαλίζεται η αποδοχή, χωρίς κριτική και στίγμα. Οι σχεδιαστές της εφαρμογής από την ομάδα του LoveYourself έχουν στόχο την καταπολέμηση της αύξησης της μετάδοσης του ιού του HIV στις Φιλιππίνες, με τη χρήση μίας εφαρμογής, τόσο φιλικής και διασκεδαστικής προς τους χρήστες, όσο είναι το Pokemon Go.

Το Safe Spaces app δημιουργήθηκε μετά από αναφορές για την LGBTI κοινότητα, από τον επίσημο εθνικό τομέα υγείας της χώρας, όπου σημειώθηκε πολύ φτωχή πρόσβαση σε ασφαλές σεξ και σε προφυλακτικά, όπως αναφέρει ο Vinn Pagtakhan, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του LoveYourself.

Οι εθελοντές σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από το Pokemon Go, που είχε τεράστια επιτυχία στην πρωτεύουσα, Manila, της χώρας.

Οι Φιλιππίνες σημειώνουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε νέα περιστατικά μετάδοσης του ιού του HIV στον κόσμο. Μάλιστα, οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και οι τρανς γυναίκες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς πολλές φορές, το στίγμα και οι διακρίσεις αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για την πρόσβαση σε προφύλαξη.

Το Safe Spaces app παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε τοποθεσίες, όπου μπορούν να απολαύσουν ασφαλές σεξ, παρέχονται δωρεάν προφυλακτικά, λιπαντικά και χωρίς να υπάρχει κριτική, διακρίσεις και στιγματισμός. Οι χρήστες εντοπίζουν στον χάρτη του app μία τέτοια τοποθεσία και μπορούν να την επισκεφτούν, γνωρίζοντας ότι εκεί κανείς δε θα τους κρίνει, θα υπάρχουν δωρεάν προφυλακτικά και λιπαντικά και θα μπορούν να βρουν άτομα για να απολαύσουν ασφαλές και ξέγνοιαστο σεξ.

“Είχαμε 1000 downloads μέσα στον πρώτο μήνα” , δήλωσε ο Pagtakhan. “Σήμερα έχουμε φτάσει τα 10.000 downloads” .

Ο Pagtakhan ελπίζει να ευαισθητοποιήσει επιπλέον τον κόσμο με βίντεο, ημερολόγια του σεξ, καμπάνιες προφυλακτικών, καμπάνιες για την PrEP και για την πρόληψη του ιό του HIV και τα άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.




Δες και αυτό!