Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας καλωσόρισε τον Πάπα με LGBT αναφορές

26/08/2018
από

Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λέο Βαραντκάρ, έδωσε μια ομιλία για να καλωσορίσει τον Πάπα στη χώρα. Σ’ αυτή αναφέρθηκε και στα LGBT ζευγάρια ενώ καταδίκασε τα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας.

Μιλώντας στο Κάστρο του Δουβλίνου, ο ανοιχτά gay πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ποντίφικα να αναλάβει δράση κατά της κακοποίησης παιδιών και αναφέρθηκε στις σύγχρονες οικογένειες.

Η παπική επίσκεψη συμπίπτει με την Παγκόσμια Συνάντηση των Οικογενειών.

Διαβάστε επίσης

Συνέδριο της Καθολικής Εκκλησίας δεν έκανε δεκτό το αίτημα να “καλωσορίσει” τους LGBT χριστιανούς

“Έχουμε ψηφίσει στο κοινοβούλιο μας τον εκσυγχρονισμό των νόμων μας – Κατανοώντας ότι οι γάμοι δεν λειτουργούν πάντα, οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και καταλαβαίνουμε ότι οι οικογένειες έρχονται σε πολλές μορφές, όπως αυτές των ομόφυλων ζευγαριών ή αυτές που ζουν με τον παππού ή σ΄αυτές που οι γονείς είναι διαζευμένοι”, δήλωσε ο Βαραντκάρ

“Βασιζόμενοι στην ιστορία μας και μαθαίνοντας από τα κοινά μας σφάλματα, (η οικογένεια) μπορεί να ένα θέμα στο οποίο η θρησκεία δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της κοινωνίας μας, αλλά εξακολουθεί να έχει σημαντική θέση”.

Αρκετοί LGBT διαδηλωτές “καλωσόρισαν” τον Πάπα στο Δουβλίνο νωρίτερα το πρωί με σημαίες ουράνιου τόξου, πινακίδες και ομπρέλες.




Δες και αυτό!