Ένοχος ο ορθόδοξος κληρικός που πέταξε αγιασμό σε μια λεσβία

25/08/2018
από

Ένοχος κρίθηκε ένας ορθόδοξος κληρικός από τη Μολδαβία, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής έριξε αγιασμό σε μια λεσβία.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο διάκονος Ghenadie Valuta είναι ένοχος για «υποκίνηση σε διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό» και για επίθεση εις βάρος της ακτιβίστριας Angelica Frolov. Τον διέταξε, λοιπόν, να καταβάλει στην Frolov τον ποσό των 715 δολαρίων ως αποζημίωση και να καλύψει τα δικαστικά της έξοδα.

Η Μολδαβία βρίσκεται κοντά στην Ουκρανία και είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης.

Το περιστατικό συνέβη το 2014 κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης. Ο Valuta έριξε αγιασμό στη Frolov «για να διώξει τα ακάθαρτα πνεύματα από όλους τους LGBT».

Η Frolov απευθύνθηκε στο Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Εξάλειψη των Διακρίσεων.

“Έφερε αγιασμό και τον έριξε πάνω μου αν και του ζήτησα να μην το κάνει”, δήλωσε η Frolov στο Gay Star News.

Το Συμβούλιο αποφάνθηκε υπέρ της Frolov τον Ιούνιο του 2014.

Στη συνέχεια, μήνυσε τον διάκονο για να τον αναγκάσει να ζητήσει συγγνώμη. Επίσης, τον ανάγκασε να πληρώσει την ηθική της ζημιά και τα δικαστικά της έξοδα.

Η ακτιβίστρια δήλωσε ευχαριστημένη με το Συμβούλιο και τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

«Στη χώρα μας, η ορθόδοξη θρησκεία είναι ιδιαιτέρως πονηρή. Μερικοί εκπρόσωποι αυτής της θρησκείας θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν, δεν ενδιαφέρονται για τα συναισθήματα και τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων», είπε.

“Έτσι, αυτή η απόφαση αποτελεί μια καλή υπενθύμιση για την ισότητα και το κράτος δικαίου.




Δες και αυτό!