Αιματηρή ομοφοβική επίθεση σε gay ζευγάρι στο Βέλγιο

16/08/2018
από

Ο Ιταλός σκιτσογράφος Mauro Padovani κι ο σύζυγός του δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους γείτονές τους στο Βέλγιο, όπου διαμένουν.

Ο 49χρονος Padovani ισχυρίζεται ότι η ομοφοβία ήταν η αιτία που προκάλεσε την επίθεση εναντίον του ίδιου, καθώς και του 59χρονου συζύγου του, Tom Freeman.

Η επίθεση συνέβη τη Δευτέρα (13 Αυγούστου 2018) στην πόλη της Γάνδης. Προκάλεσε τραυματισμούς στην πλάτη του Tom και πολλαπλές πληγές στο πρόσωπό του.

Μιλώντας στο Corriere.It, ο Padovani δήλωσε: «Μας έφτυσαν στο πρόσωπο. Μας προσέβαλλαν. Και μετά άρχισαν να μας χτυπούν με ένα σίδερο, από εκείνα, που χρησιμοποιούνται για να κλειδώνει το τιμόνι.

Στο κεφάλι, στην πλάτη, στα πόδια. Παντού. Κι όλα αυτά, μόνο και μόνο, επειδή είμαστε ομοφυλόφιλοι. Αγαπώ το Βέλγιο. Παντρεύτηκα εδώ. Αλλά τώρα δεν αισθάνομαι ασφαλής.

Ο σύζυγός του, Tom, πάσχει από το Αλτσχάιμερ. Οι γιατροί τον διέγνωσαν πριν από 11 χρόνια. Ο Padovani συνέχισε:

«Το να επιτίθεσαι σ’ ένα άτομο σαν αυτόν είναι σα να χτυπάς ένα παιδί» .

Ο σκιτσογράφος ισχυρίζεται ότι είχε πολλές αντιπαραθέσεις με τους γείτονές του. Όταν τους συνάντησαν για πρώτη φορά τους είπαν: «μισούμε τους ομοφυλόφιλους» . Μία άλλη φορά τους πέταξαν τούβλα.

Ο Tom και ο Mauro γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου πριν από 12 χρόνια. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν επτά χρόνια μετά. Ο Padovani μετακόμισε από την Ιταλία στη Φλάνδρα και δυστυχώς, η διάγνωση του Tom ήρθε μόλις ένα χρόνο αργότερα.




Δες και αυτό!