Αρνήθηκαν visa σε gay πρόσφυγα, επειδή δεν απάντησε σωστά σε “κουίζ”

15/08/2018
από

Η υπηρεσία ασύλου της Αυστρίας παραλίγο να στερήσει τη visa σε gay πρόσφυγα, επειδή δεν ήξερε την απάντηση στην παρακάτω ερώτηση:

Τι σημαίνουν τα έξι χρώματα της σημαίας του Pride;

Ο Navid είναι gay πρόσφυγας από το Ιράν, που ζήτησε άσυλο από την Αυστρία, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε, καθώς δε γνώριζε να εξηγήσει τι σημαίνουν τα έξι χρώματα της πολύχρωμης σημαίας του Pride. Τι κι αν διαμένει από το 2014 στην Αυστρία, τι κι αν οι λόγοι, που τον οδήγησαν εκεί, ήταν επειδή στο Ιράν φοβόταν για τη ζωή του, εξαιτίας των προκαταλήψεων, που σχετίζονται με τον gay σεξουαλικό του προσανατολισμό. Τι κι αν κατάφερε να επιβιώσει το ταξίδι και να φτάσει στη Βιέννη, όπου εξακολουθεί να μένει μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά δεν έχουν σημασία!

Τον Ιούνιο η αίτησή του για άσυλο στη βάση της σεξουαλικότητάς του απορρίφθηκε από την αρμόδια υπηρεσία, επειδή δεν ήξερε να απαντήσει με ακρίβεια στην ερώτηση σχετικά με το τι αντιπροσωπεύουν τα έξι διαφορετικά χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου!!

Ευτυχώς, η τοπική LGBTI οργάνωση “Queer Base” στήριξε τον Navid σε όλη τη διαδικασία και μεσολάβησε στην υπηρεσία, με την αιτιολόγηση, ότι δεν εξετάστηκε προσεκτικά η αίτηση του Navid, ούτε καν κλήθηκε ο σύντροφός του για συνέντευξη, ώστε να επιβεβαιώσει ότι είναι gay.

Τελικά, όταν το ζήτημα βρήκε στη δημοσιότητα και η κοινή γνώμη πήρε το μέρος του Navid η υπηρεσία ασύλου, που πριν από μερικές εβδομάδες είχε δώσει αρνητική απάντηση στο αίτημά του, αναγκάστηκε να αλλάξει την απόφαση. Έτσι, το αίτημα του Navid, από τις 13 Αυγούστου, έγινε δεκτό από τις αρχές της Αυστρίας.

Για την ιστορία… τα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου σημαίνουν τα εξής:

Κόκκινο: Ζωή
Πορτοκαλί: Ίαση
Κίτρινο: Φως
Πράσινο: Φύση
Μπλε: Ειρήνη/Αρμονία
Μοβ: Πνεύμα




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!