Γονείς απειλούν να ευνουχίσουν ένα τρανς κορίτσι στην Οκλαχόμα

15/08/2018
από

Ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα έκλεισε, όταν γονείς απείλησαν ένα τρανς κορίτσι με ευνουχισμό και ξυλοδαρμό, επειδή χρησιμοποίησε τις τουαλέτες των κοριτσιών.

Τα τρομακτικά μηνύματα, τα οποία αναφέρονται στη 12χρονη Maddie δημοσιεύθηκαν σε μια κλειστή ομάδα του Facebook για γονείς σπουδαστών στην Οκλαχόμα, αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέκλυσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη (15 Αυγούστου).

Η Maddie – που συνήθως πηγαίνει στις τουαλέτες των δασκάλων – χρησιμοποίησε την τουαλέτα των κοριτσιών μία φορά, την πρώτη ημέρα της έβδομης τάξης. Αυτοπροσδιορίζεται ως κορίτσι, εδώ και δύο χρόνια και ήδη από την πέμπτη τάξη εμφανίζεται στο σχολείο της, χωρίς πρόβλημα, με το επιθυμητό φύλο.

Κύμα μίσους

Η κάτοικος της περιοχής με το όνομα Jamie Crenshaw έγραψε στο Facebook: “Χρησιμοποιεί ήδη τις τουαλέτες των κοριτσιών. Ως εδώ!

Αυτό προκάλεσε κύμα μίσους εναντίον της Maddie από άλλους γονείς. Κάποιος πατέρας γράφει: “Αν αυτός θέλει να είναι γυναίκα, κάντε τον γυναίκα. Ένα καλό κοφτερό μαχαίρι θα κάνει τη δουλειά πολύ γρήγορα.

Ένας άλλος γονιός λέει: “Απλά πείτε στα παιδιά σας να του δώσουν να καταλάβει και δε θα θέλει να ξαναπάει!” 

Η άγνοια δε για το ζήτημα είναι τόση, που ένας άλλος γονέας λέει: “Γιατί οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να είναι transgender;

Ένας άλλος, προτείνει ο γιος της Jamie Crenshaw να την πλακώσει στο ξύλο: “Αφήστε τον Parker να τον πλακώσει στο ξύλο, μέχρι να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο” .

Κάποιος αναφέρθηκε σ’ ένα LGBT+ μέλος του διδακτικού προσωπικού, γράφοντας: «Αφήσαμε τον queer δάσκαλο να δουλέψει! Αυτό είναι ακόμη χειρότερο! Χαχαχα.

Η μητέρα της Maddie

Μετά από τη δημοσίευση των παραπάνω η μητέρα της Maddie, υπέβαλε περιοριστικά μέτρα εναντίον του Burney Crenshaw, του συζύγου της Jamie, τον οποίο προσδιόρισε ως επικεφαλής.

Η μητέρα δήλωσε στον τοπικό σταθμό ειδήσεων KXII-TV: “Δε της είπαν πού ήταν οι τουαλέτες των δασκάλων. Πριν καταφέρει να μάθει, έπρεπε να κατουρήσει, έτσι χρησιμοποίησε τις τουαλέτες των κοριτσιών για μία φορά” .

Όταν εμφανίστηκε η κακοποίηση – συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς για ευνουχισμό – η μητέρα δήλωσε ότι φοβήθηκε για την ασφάλεια των παιδιών της, τόσο, που από εκείνη την ώρα δε μένουν στο σπίτι τους, για λόγους ασφαλείας. Η ίδια εξηγεί:

Πρόκειται για απειλή εναντίον της ζωής της – είναι τρομακτικό. Αυτοί είναι ενήλικες που απειλούν – δεν το καταλαβαίνω. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Δε βλέπεις κανέναν φόβο πάνω της – δε μπορώ να εξηγήσω πόσο πολύ με πονάει όλο αυτό» .

Η αντίδραση του σχολείου

Λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών μας” , δήλωσε ο επόπτης του σχολείου, Rick Beene: “Εκτιμούμε την ανησυχία για τους μαθητές του σχολείου μας. Έτσι, το σχολείο θα κλείσει μέχρι και την Τετάρτη, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας. Παρόλο που δε θα μπω σε λεπτομέρειες, έχουμε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε ένα πολύ ταλαντούχο προσωπικό, που νοιάζεται για κάθε έναν μαθητή ξεχωριστά.

Η τοπική ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση PFLAG

Η PFLAG της Οκλαχόμα, που είναι η τοπική ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση για οικογένειες και συμμάχους, έστειλε επιστολή στο σχολείο σχετικά με το περιστατικό.

«Σας γράφουμε με την παραδοχή ότι η πλειοψηφία των γονέων, των διδασκόντων και της διοίκησης του ISD Achille είναι ευγενικοί και συμπονετικοί. Ωστόσο, φτάνουν μόνο μερικές κακές πράξεις για να προκαλέσουν σημαντικές και μόνιμες βλάβες. Κι αν οι καλοί, οι συμπονετικοί άνθρωποι δεν ενεργούν, τότε βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο.

Η επιστολή σημειώνει ακόμη ότι ο ιστότοπος του σχολείου έχει μια σελίδα, που αναφέρεται στην πολιτική κατά της εκφοβισμού.

Τέλος, ζητούν από τη διοίκηση του Achille ISD να καταγγείλουν τα σχόλια και να «μιλήσουν άμεσα στους μαθητές τους για την καλοσύνη, την αποδοχή και τις συνέπειες των λέξεων και των ενεργειών τους» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!