Το τελευταίο της μήνυμα λίγο πριν κλείσει τον λογαριασμό της στο twitter

14/08/2018
από

Την περασμένη εβδομάδα η Ruby Rose γιόρτασε την επιλογή της για τον ρόλο της Batwoman. Δύο μέρες μετά, έκλεισε τον λογαριασμό της στο twitter.

Γιατί; Τι έγινε; Τι έγραψε στο τελευταίο της μήνυμα;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Batwoman εμφανίστηκε το 2006, ως μία Εβραία λεσβία ηρωίδα – ως η πρώτη λεσβία βασική χαρακτήρας στον κόσμο της DC.

Τον Μάιο ανακοινώθηκε, ότι θα εμφανιστεί στον κόσμο του Arrow, ως crossover. Μετά έγινε γνωστό ότι η Kate Kane (aka Batwoman) θα αποκτούσε τη δική της ξεχωριστή σειρά. Ο ενθουσιασμός κι η χαρά του φανατικού κοινού κλιμακωνόταν μέρα με τη μέρα.

Την περασμένη εβδομάδα η Ruby Rose γιόρτασε την επιλογή της για τον ρόλο της ηρωίδας στο instagram δηλώνοντας ενθουσιασμένη και συγκινημένη, γιατί αυτή η ηρωίδα ήταν ένα παιδικό της όνειρο!

Η Ruby Rose ως η λεσβία Batwoman στη νέα ομώνυμη σειρά

Δύο μέρες μετά αναγκάζεται να κλείσει τον λογαριασμό της στο twiiter, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων, που δέχτηκε από φανς της Batwoman, που περίμεναν πώς και πώς μία λεσβία main ηρωίδα, από άτομα που, όπως κι εκείνη, δεν είχαν μέχρι τώρα αντίστοιχες αναπαραστάσεις.

Γιατί;

Επειδή, όπως αναφέρουν μερικά σχόλια στο twitter, η gender fluid ηθοποιός “δεν είναι λεσβία” , ή “δεν είναι αρκετά λεσβία” , επειδή “δεν είναι Εβραία” , “επειδή είναι λευκή και συμβατή με τα cis ετεροκανονικά πρότυπα” και πάει λέγοντας, με το hashtag #RecastBatwoman να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Το τελευταίο της tweet:

“Από πού ήρθε αυτό το “Η Ruby δεν είναι λεσβία, οπότε δε μπορεί να είναι η batwoman” — αυτό ήταν το πιο αστείο πράγμα που διάβασα ποτέ. Έχω κάνει coming out από τα 12; Και έχω περάσει τα τελευταία 5 χρόνια να προσπαθώ να αντιμετωπίσω τα “είναι πολύ gay” , πώς το προσπερνάτε, έτσι απλά, όλο αυτό τώρα; Δεν άλλαξα. Θα ευχόμουν όλ@ να υποστηριζόμαστε μεταξύ μας και να στηρίζουμε τις διαδρομές μας στη ζωή.” 

“Όταν οι γυναίκες κι οι μειονότητες ενώνουμε τις δυνάμεις μας είμαστε ασταμάτητ@… όταν κομματιάζουμε η μία την άλλη/ο ένας τον άλλον είναι πολύ πιο πονετικό, από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, όταν συμβαίνει. Αλλά η αγάπη είναι πρόκληση και απλά εύχομαι οι γυναίκες και η ΛΟΑΤ κοινότητα να υποστηρίζονταν περισσότερο, Εύχομαι όλ@ να είμαστε λίγο πιο ευγενικ@ και πιο υποστηρικτικ@ μεταξύ μας… Στέλνω σε όλ@ την αγάπη μου και την εκτίμησή μου, ήταν ένα τρενάκι λούνα πάρκ αυτή η χρονιά, ειδικά αυτός ο μήνας.” 

“Ανυπομονώ να κοιμηθώ για περισσότερο από τέσσερις ώρες και να ξεκόψω από το Twitter, για να αφιερώσω την ενέργειά μου στα δύο επόμενα projects. Αν με χρειαστείτε, θα με βρείτε στο Bat phone μου.”

 


 

Έπειτα ο λογαριασμός της έκλεισε, ενώ το hashtag #RecastBatwoman έγινε ακόμη πιο δημοφιλές, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που, όπως φαίνεται, ήθελαν την Batwoman να την υποδυθεί κάποια Εβραία, λεσβία και ανερχόμενη ηθοποιός.

Την ίδια στιγμή βέβαια, μία μεγάλη μερίδα από το κοινό, καθώς και διάσημες προσωπικότητες, όπως η Janelle Monáe, η Trace Lysette κι η Laverne Cox γιόρτασαν την επιλογή της Rose για τον ρόλο.

Το ζήτημα της διαθεματικότητας στα καλύτερά του…




Δες και αυτό!